Antena Meniu Search
x

Curs valutar

300 de medici voluntari sunt mobilizați în Italia, țară îngenuncheată de pandemia de coronavirus

Suntem în cel mai negru scenariu! Este strigătul de disperare al medicilor din Italia. Ieri, bilanţul deceselor l-a depăşit pe cel din China, deşi numărul infectaţilor este la jumătate. În spitale, cadrele medicale sunt copleşite şi fac alegeri de viaţă şi de moarte. 

de Redactia Observator

la 20.03.2020 , 21:52

  • 300 de medici voluntari sunt mobilizați în Italia, țară îngenuncheată de pandemia de coronavirus
  • Cel puțin 14 medici au murit în Italia, din cauza epuizării și a coronavirusului

Suntem în cel mai negru scenariu! Este strigătul de disperare al medicilor din Italia. Ieri, bilanţul deceselor l-a depăşit pe cel din China, deşi numărul infectaţilor este la jumătate. În spitale, cadrele medicale sunt copleşite şi fac alegeri de viaţă şi de moarte. 

În inima Lombardiei, Bergamo înregistrează cel mai mare număr de cazuri. De câteva săptămâni, în spitale, medici, asistente, infirmieri duc o luptă neobosită cu moartea.

Mii de pacienţi au nevoie de îngrijire specială. Cele mai dramatice imagini sunt surprinse la Terapie Intensivă.

Vezi și

"Este dramatic. Mai ales dacă lucrurile nu merg bine. Rudele de acasă nu îi mai văd. Tot ce aud din când în când este o voce fără chip care le spune în ce stare este persoana respectivă. Sau, mai rău, primesc un telefon în miez de noapte prin care sunt anunţaţi că persoana dragă lor nu mai este. În acest caz nu îi mai văd nici măcar cadavrul. Este extrem de greu!".

Din februarie, nimeni nu a mai plecat din acest spital din Treviglio. Cine se simte mai bine este transferat în altă secţie. Şi, zilnic, vin noi cazuri. Ambulanţele aşteaptă ore la rând să predea bolnavii. Triajul este drastic.

"Te-ai mai liniştit puţin? Eşti puţin mai bine? Am senzaţia că am plecat într-o călătorie fără bilet de întoarcere!".

427 de oameni au murit doar ieri în Italia. A fost ziua în care Peninsula a depăşit China la numărul victimelor.

Situaţia este dramatică în majoritatea spitalelor din nordul Italiei. Doar 20 la sută din locuri mai sunt ocupate de oamenii cu alte afecţiuni. Paturile sunt insuficiente, iar bolnavii de coronavirus sunt trataţi pe holuri sau în birouri.

Cel puţin 14 medici au murit, iar rata de infectare în rândul personalului sanitar ajunge la 20 la sută. Premierul Giuseppe Conte a anunţat că 300 de medici voluntari le vor veni în ajutor celor aflaţi în zona roşie, dar esenţială rămâne izolarea.

"Ţineţi cont că odată ce punem masca FP2 nu putem nici să mai bem apă, nici să mâncăm, pentru că nu mai avem alta de schimb. Staţi acasă, nu mai ieşiţi, ajutaţi-ne astfel. Suntem la capătul puterilor!".

Nici măcar crematoriile nu mai fac faţă: "Pe fiecare sicriu este trecut un nume şi data. Ora decesului".

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii italieni, ţara este zilele acestea în vârful epidemiei. Peste 40 de mii de oameni sunt infectaţi. De săptămâna viitoare, numărul deceselor şi infectărilor ar urma să scadă până la un minim înregistrat la sfârşitul lunii aprilie: "Noi suntem aici în prima linie şi aşteptăm ca situaţia să revină la normal. Şi va reveni. Voi, cei de afară, amintiţi-vă că nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Pentru noi, personalul medical, cu toţii sunteţi la fel de importanţi".

Viaţa este mereu pioritară, şi în timpuri grele precum acestea!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » 300 de medici voluntari sunt mobilizați în Italia, țară îngenuncheată de pandemia de coronavirus