Antena Meniu Search
x

Medicii italieni au extirpat o tumoare de 2 kg din ficatul unei fetiţe de 10 luni. Cântărea cât un sfert din greutatea copilului

Medicii de la Spitalul Bambino Gesu din Roma au extirpat o tumoare de 2 kilograme din ficatul unei fetiţe în vârstă de 10 luni, care a răspuns bine la operaţia efectuată în urmă cu două luni, a anunţat vineri acest centru pediatric care se află sub jurisdicţia Sfântului Scaun, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 31.03.2023, 14:19

Intervenţia chirurgicală a durat şase ore şi a constat în extirparea unui hamatom mezenchimatos la ficat (tumoare benignă) de două kilograme, respectiv un sfert din greutatea copilului care cântărea opt kilograme.

Tumoarea a fost diagnosticată după ce, comparând corpul fetiţei cu cel al fratelui ei geamăn, părinţii au observat că aceasta avea o umflătură în zona abdomenului. O ecografie a indicat prezenţa masei tumorale care "ocupa întreaga parte dreaptă şi centrală a ficatului său" şi, în plus, împingea organele din jur, precum stomacul, pancreasul, intestinele şi rinichiul drept.

În cele din urmă, tumoarea a fost îndepărtată de echipa de chirurgie hepatică şi pancreatică de la Spitalul Bambino Gesu, condusă de profesorul Marco Spada. În prezent, fetiţa, care a împlinit recent un an, "se simte bine, se hrăneşte fără probleme şi şi-a reluat creşterea", notează EFE. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Medicii italieni au extirpat o tumoare de 2 kg din ficatul unei fetiţe de 10 luni. Cântărea cât un sfert din greutatea copilului