Antena Meniu Search
x

Medicii se tem de gripa aviară: "Să nu înceapă să se transmită de la om la om!"

A apărut o nouă tulpină a virusului gripei aviare. Aceasta a provocat moartea unei femei de 73 de ani din China, care s-ar fi infectat după ce a vizitat un târg de păsări!

O altă persoană s-a infectat în provincia Jiangxi, iar conform oamenilor de ştiinţă, această problemă nu trebuie subestimată. Experţii au studiat noul virus H10N8 şi au constatat că acesta a evoluat din unele caracteristici genetice care i-ar putea să se reproducă eficient la oameni, notează BBC. 

Deocamdată nu există dovezi că virusul se poate transmite de la un om la altul, dar experţii sunt îngrijoraţi ca virusul să nu evolueze şi să se poată transmită de la om la om. 

"Ar trebui să fim întotdeauna îngrijoraţi atunci când virusurile trec bariera dintre specii de la păsări sau animale la oameni, deoarece este foarte improbabil ca noi să avem o imunitate anterioară care să ne protejeze", a declarat doctorul Jeremy Farrar, directorul Wellcome Trust.

"Ar trebui să fim deosebit de îngrijoraţi atunci când aceste virusuri manifestă caracteristici care sugerează că au capacitatea de a se reproduce uşor sau de a deveni virulente sau rezistente la medicamente", a adăugat medicul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Medicii se tem de gripa aviară: "Să nu înceapă să se transmită de la om la om!"