Antena Meniu Search
x

Medicul Denis Petrenko, filmat în timp ce protejează cu propriul corp o femeie rănită pe străzile din Harkov. "Am acţionat din instinct"

Un medic din Ucraina a devenit erou după ce a protejat cu propriul corp o femeie rănită, în timp ce artileria rusă lovește orașul Harkov. El ajuta la bandajarea piciorului femeii, care fusese rănită de bombardamente, cu doar câteva clipe înainte de al doilea atac. În timp ce colegii și membrii apărării teritoriale ucrainene s-au grăbit să se adăpostească într-o clădire din apropiere, Petrenko a rămas lângă femeie şi şi-a riscat viaţa. 

de Cristina Dimulescu

la 20.04.2022, 15:56

Medicul Denys Petrenko filmat în timp ce protejează o femeie rănită pe străzile din Harkiv
Medicul Denys Petrenko filmat în timp ce protejează o femeie rănită pe străzile din Harkiv - Twitter via RedCrossKharkiv

Momentul în care medicul Denis Petrenko, voluntar al Crucii Roşii din Ucraina, și-a folosit corpul pentru a proteja o femeie rănită de un atac de artilerie rusă asupra orașului Harkov a fost filmat în Duminica Paștelui catolic.

Petrenko era într-o misiune de a livra alimente și medicamente pe străzile din Harkov, când a avut loc bombardamentul, iar duba lor a fost oprită pentru a putea oferi ajutor. În acel moment, artileria rusă a lovit din nou, într-o așa-numită lovitură „atac-dublu”, menită să provoace victime maxime.

Prima lovitură lasă oameni răniți, ceea ce atrage apoi trupe și medici care le vin în ajutor. Cea de-a doua lovitură este concepută pentru a face victime în rândul echipelor de salvare. 

Pe măsură ce cădeau mai multe bombe, alți medici și trupe au fugit să se adăpostească, în timp ce curajosul medic Petrenko a rămas să ajute. Astfel, el și-a folosit propriul corp pentru a proteja victima.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce s-a întâmplat cu medicul Denys Petrenko după gestul său 

Petrenko a spus că a acționat „din instinct” şi a glumit apoi că a fost nevoit să îi dea explicaţii mamei sale, care l-a certat pentru că se joacă cu nervii ei.

„Mama mea chiar nu era fericită. (...) Toată lumea a văzut videoclipul și au sunat-o când era în biserică.", spune medicul Denis Petrenko. 

Din fericire, Denis Petrenko nu a fost rănit şi chiar a reuşit să o salveze pe femeia pe care încerca să o protejeze. În timpul atacului, cel puțin cinci persoane au murit și 18 au fost rănite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Medicul Denis Petrenko, filmat în timp ce protejează cu propriul corp o femeie rănită pe străzile din Harkov. "Am acţionat din instinct"