Antena Meniu Search
x

Medvedev: Rusia intensifică producţia ''celor mai puternice mijloace de distrugere'', pentru a combate ameninţarea din partea Occidentului

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că Rusia îşi intensifică producţia ''celor mai puternice mijloace de distrugere'' pentru a contracara presupusa ameninţare din partea Occidentului, într-un mesaj postat duminică pe contul său de Telegram, transmit EFE şi AFP, citate de Agerpres.

de Redactia Observator

la 11.12.2022, 12:39

Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev a scris pe Telegram că Rusia intensifică producţia ''mijloacelor de distrugere' - Profimedia

''Inamicul nostru nu s-a implantat puternic doar în gubernia Kiev a micii noastre Rusii. El este şi în Europa, în America de Nord, Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi în alte locuri care au jurat supunere naziştilor timpurilor noastre'', a scris Medvedev duminică într-un mesaj pe contul său de Telegram.

''Iată de ce ne intensificăm producţia celor mai puternice mijloacelor de distrugere. Inclusiv a celor bazate pe noi principii'', a adăugat fostul preşedinte rus, fără a da alte detalii.

Afirmaţiile lui Medvedev intervin după ce preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vineri, la Bişkek, ca Rusia ar putea lua în considerare adoptarea a ceea ce el a numit ca fiind conceptul loviturii preventive al Washingtonului.

Putin avertizează că riscul unui război nuclear e în creştere

Pe acelaşi subiect

''În primul rând, Statele Unite au dezvoltat conceptul de lovitură preventivă. În al doilea rând, ei dezvoltă un sistem de atac care vizează dezarmarea'' inamicului, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin.

Poate că Moscova ar trebui să se gândească la adoptarea ''ideilor dezvoltate de americani pentru a-şi asigura propria securitate''. ''Doar ne gândim la asta'', a precizat liderul rus, răspunzând la întrebarea unui reporter, care i-a cerut să-şi clarifice declaraţia de la începutul acestei săptămâni cu privire la utilizarea armelor nucleare.

În urmă cu câteva zile, Vladimir Putin avertiza că riscul unui război nuclear este în creştere, dar că Rusia nu va ataca prima.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Medvedev: Rusia intensifică producţia ''celor mai puternice mijloace de distrugere'', pentru a combate ameninţarea din partea Occidentului