Antena Meniu Search
x

Melinda Gates și-a pregătit divorțul încă din 2019. Ce legături a avut Bill Gates cu miliardarul pedofil Jeffrey Epstein

Melinda Gates a încercat să pună capăt căsătoriei cu Bill Gates încă din 2019 când s-a întâlnit cu avocați specializați în divorț, relatează The Wall Street Journal. 

de Redactia Observator

la 10.05.2021, 13:28

Melinda Gates și-a pregătit divorțul din 2019. Ce legături ar fi avut Bill Gates cu miliardarul pedofil Jeffrey Epstein
Bill Gates în compania lui Jeffrey Epstein într-o fotografie din 2011 - New York Post

Divorțul dintre Bill și Melinda Gates a fost anunțat săptămâna trecută, dar este în lucru de mulți ani. Melinda a purtat discuții cu avocații încă din octombrie 2019, când au devenit publice legăturile dintre Bill Gates și miliardarul condamnat pentru pedofilie, Jeffrey Epstein, care s-a sinucis în vara lui 2019 în închisoare, așteptând un proces foarte mediatizat. Melinda a consultat avocați specializați cu aproximativ doi ani înainte de a solicita oficial divorțul, motivând în actele depuse la tribunal că mariajul lor a fost „iremediabil distrus”.

Cuplul nu a făcut public cu exactitate ce a determinat divorțul, însă presa americană relatează citând surse din cadrul fundației Bill & Melinda Gates că Melinda a fost îngrijorată și chiar furioasă când au devenit publice întâlniri dintre Bill Gates și pedofilul Jeffrey Epstein în 2019. Melinda era preocupată de conexiunile dintre cei doi încă din 2013, a spus un fost angajat al fundației. Cuplul și-a negociat divorțul pe tot parcursul pandemiei de Covid-19, arată documentele, analizate de WSJ. Revista People a scris că cei doi ar fi decis să aștepte ca fiica lor cea mai mică să împlinească 18 ani înainte de a anunța oficial despărțirea. Melinda Gates și-a sunat avocații încă din octombrie 2019, când New York Times a scris că Bill Gates s-a întâlnit cu Epstein în numeroase ocazii între 2011 și 2013, în ciuda problemelor legale ale lui Epstein. Mai mult, Bill Gates chiar a rămas o dată până noaptea târziu la casa din Manhattan a lui Epstein.

Ce legături a avut Bill Gates cu Jeffrey Epstein

Bridgitt Arnold, o purtătoare de cuvânt a lui Gates, a declarat în 2019 că Gates și Epstein s-au întâlnit de mai multe ori pentru a discuta despre filantropie - mai exact donații pentru acte caritabile. „Bill Gates regretă că s-a întâlnit vreodată cu Epstein și recunoaște că a fost o eroare de judecată să facă acest lucru”, a spus atunci purtătoarea sa de cuvânt. Epstein a murit în închisoare în august 2019, în așteptarea procesului pentru acuzații de trafic sexual.

Pe acelaşi subiect

În același dosar a fost arestată și fosta lui parteneră Ghislaine Maxwell care își așteaptă procesul de pe 12 iulie 2021. Ea este vizată de şase capete de acuzare, inclusiv conspiraţie în vederea incitării unor minori de a se deplasa cu scopul de a întreţine relaţii sexuale ilegale. Maxwell a fost acuzată de mai multe persoane că a adus fete în apartamentul de lux din Manhattan al lui Epstein, dar și pe o insulă din arhipelagul Insulelor Virgine, supranumită ”insula pedofiliei” de către unele publicaţii americane. Maxwell a avut o relație cu finanțatorul Epstein în anii '90. Ea l-ar fi prezentat ​​pe Epstein unor personalități bogate și puternice, inclusiv Bill Clinton și prințul Andrew al Familiei Regale Britanice. Două noi acuzații depuse în martie susțin că Maxwell a recrutat o fetiță de 14 ani pentru a-i oferi lui Epstein masaje sexuale între 2001 și 2004. Fata a fost plătită apoi cash cu sute de dolari și a fost încurajată să recruteze alte minore pentru același lucru.

Melinda Gates, care sprijină la nivel global drepturile femeilor și fetelor, i-ar fi spus soțului ei că nu se simte confortabil în prezența lui Epstein. Cei doi s-au întâlnit împreună cu fostul miliardar în 2013. Bill Gates și câțiva angajați ai Fundației Gates au continuat relația cu Epstein în ciuda îngrijorărilor Melindei, a declarat sursa citată de WSJ. Când a fost întrebat despre relația sa cu Epstein într-un interviu pentru The Wall Street Journal în septembrie 2019, Bill Gates a spus: „L-am întâlnit. Nu am avut nicio relație de afaceri sau prietenie cu el.” Bill Gates, în vârstă de 65 de ani, a declarat vineri printr-un purtător de cuvând că-ți menține declarația din 2019 și a refuzat să comenteze mai multe pe această temă.

La începutul anului 2020, Bill și Melinda Gates au surprins pe mulți când au spus că nu vor participa la Forumul Economic Mondial din Davos din Elveția, o adunare anuală de lideri economici și de afaceri la care cuplul participase ani de zile. Câteva luni mai târziu, pe 13 martie, Bill Gates a declarat că demisionează din consiliile de administrație ale Microsoft și Berkshire Hathaway. Cofondatorul Microsoft a declarat că intenționează să se concentreze mai mult pe eforturile sale filantropice. În acel moment, de fapt, cuplul negocia deja cum să-și împartă vasta avere. Echipele juridice ale ambelor tabere au discutat în privat cu un mediator pentru a ajunge la o înțelegere privind divorțul. În echipa de avocați a Melindei se află celebrul Robert Stephan Cohen, care i-a reprezentat pe Michael Bloomberg, Henry Kravis și Ivana Trump în divorțurile lor. Printre avocații lui Bill Gates se numără Ronald Olson, partener la firma Munger, Tolles & Olson  care l-a reprezentat și pe Mark Zuckerberg, printre alții. Olson este și membru în consiliul de administrație de la Berkshire Hathaway, companie unde a colaborat cu Bill Gates și cu prietenul cel bun al acestuia, Warren Buffett, președintele companiei.

Documentele de divorț arată că Bill și Melinda au un acord de separare pentru a-și împărți averea estimată la 130 miliarde dolari de Forbes. Activele lor includ un complex de 131 de milioane dolari în statul Washington numit Xanadu 2.0, un manuscris rar al lui Leonardo da Vinci și investiții la Microsoft și Hotelurile Four Seasons. Săptămâna trecută, firma de investiții a lui Bill Gates a transferat acțiuni în valoare de aproape 2,4 miliarde de dolari către Melinda Gates.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Melinda Gates și-a pregătit divorțul încă din 2019. Ce legături a avut Bill Gates cu miliardarul pedofil Jeffrey Epstein