Antena Meniu Search
x

Mercenarii lui Putin încearcă să destabilizeze Italia înainte de alegeri prin afluxul de migranți din Libia

Mii de migranți din Libia sunt trimiși peste Marea Mediterană, din zonele controlate de mercenrii Wagner. Serviciile de informații italiene au avertizat că, astfel, Rusia încearcă să destabilizeze Italia, potrivit The Telegraph

de Redactia Observator

la 01.08.2022, 11:07

- Profimedia Images

Aproape 39.000 de migranți au ajuns în acest an în Italia, față de 27.771 în 2021, potrivit presei locale. Majoritatea dintre aceștia sunt din apropierea orașului portuar Tobruk, controlat de mercenarii Wagner. 

„Libia este un tun îndreptat spre campania electorală din Italia. Imigrația este cea mai puternică armă a celor care au interese de destabilizare și, prin urmare, de a interfera cu votul din septembrie”, potrivit unui agent al serviciilor secrete italiene, citat de publicația La Repubblica.

Guvernul condus de Mario Draghi s-a prăbușit la sfârșitul lunii iulie, iar noile legeri vor avea loc pe 25 septembrie. Unul dintre partidele implicate în această criză politică este Liga, o formațiune anti-imigrație, condus de Matteo Salvini, care ar avea legături strânse cu Rusia, potrivit presei locale. Liga fostului ministru de Interne a încheiat o alianță de dreapta cu Frații din Italia și cu partidul Forza Italia al lui Silvio Berlusconi.

A pune Italia în dificultate înseamnă a ține în șah întreaga Europă

Un aflux uriaș de migranți ar putea panica opinia publică italiană și ar putea ajuta alianța de dreapta, în special pe Salvini, deoarece acesta a vorbit deschis despre necesitatea de a limita sosirile neautorizate. Acuzația că Rusia folosește migranți pentru a destabiliza Europa vine la mai puțin de un an, după ce liderul belarus Aleksandr Lukașenko a trimis mii de migranți din Orient în UE. 

“Nu ar trebui să surprindă pe nimeni că gruparea Wagner ar fi implicată în alegerile electorale din Italia”, a declarat Enrico Borghi, un membru  al comisiei parlamentare pentru informații. Rusia lui Putin încearcă să influențeze alegerile din țara noastră. A pune Italia în dificultate înseamnă a ține în șah întreaga Europă”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Mercenarii lui Putin încearcă să destabilizeze Italia înainte de alegeri prin afluxul de migranți din Libia