Antena Meniu Search
x

Mercenarii Wagner intră pe lista organizațiilor criminale a guvernului SUA. Americanii acuză grupul de "vaste atrocităţi şi abuzuri ale drepturilor omului"

SUA au desemnat grupul paramilitar rus Wagner drept organizaţie criminală internaţională, a anunţat vineri Casa Albă, denunţând activităţile acestei grupări în Ucraina, relatează AFP. "Wagner este o organizaţie criminală care comite vaste atrocităţi şi abuzuri ale drepturilor omului", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, menţionând că gruparea de mercenari are aproximativ "50.000" de persoane desfăşurate în Ucraina, în principal deţinuţi condamnaţi în Rusia, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.01.2023, 22:42

Mercenarii Wagner intră pe lista organizațiilor criminale a guvernului SUA. Americanii acuză grupul de "vaste atrocităţi şi abuzuri ale drepturilor omului" - Profimedia

"Continuăm să considerăm că grupul Wagner are în prezent aproximativ 50.000 de persoane desfăşurate în Ucraina, între care 10.000 de mercenari şi 40.000 de deţinuţi", într-o asemenea măsură încât acest lucru a provocat "rezerve" din partea Ministerului rus al Apărării cu privire la "metodele sale de recrutare", spus John Kirby.

Responsabilul a anunţat că Washingtonul va lua măsuri suplimentare împotriva grupului Wagner după desemnarea de vineri a grupului ca organizaţie criminală. El a făcut, de asemenea, referire la imagini din satelit care arată trenuri ruseşti care se îndreaptă spre Coreea de Nord pentru a furniza echipamente pentru grupul Wagner.

Grupul Wagner, rival al armatei ruse pe frontul din Ucraina

Gruparea paramilitară este condusa de Evgheni Prigojin şi este foarte activă în luptele intense pentru capturarea oraşului Bahmut, din estul Ucrainei. Dacă va fi cucerit, Bahmut va deschide armatei ruse drumul spre alte oraşe din Ucraina, aflate mai la vest, în special Kramatorsk, un important centru industrial şi administrativ din regiunea Doneţk, aflat în continuare sub controlul Kievului.

Casa Albă a emis recent un avertisment împotriva ascensiunii grupului paramilitar rus Wagner, potrivit acesteia, "rival" al armatei ruse din Ucraina şi care primeşte de acum armament din Coreea de Nord, relatează AFP.

"Coreea de Nord a făcut o primă livrare către Wagner, care a plătit pentru acest echipament. Luna trecută, Phenianul a livrat obuze şi rachete în Rusia pentru Wagner", a declarat John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului de securitate naţională al executivului american. Statele Unite consideră că Phenianul "intenţionează să livreze mai multe echipamente", a spus el într-un interviu cu jurnalişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Mercenarii Wagner intră pe lista organizațiilor criminale a guvernului SUA. Americanii acuză grupul de "vaste atrocităţi şi abuzuri ale drepturilor omului"