Antena Meniu Search
x

Video Mesaj în premieră al SUA, la 3 luni de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas. Blinken a criticat furibund conducerea de la Tel Aviv care nu protejează civili

Război Israel - Hamas. Armata Israelului își intensifică atacurile în sudul Fâşiei Gaza, pe măsură ce războiul a intrat deja în a treia lună. Secretarul de Stat al Statelor Unite, Anthony Blinken, a criticat furibund conducerea de la Tel Aviv care nu face suficient pentru a-i proteja pe civili. Între timp, sărbătoarea Hannukah este umbrită atât de drama ostaticilor, cât și de manifestaţii antisemite.

de Redactia Observator

la 08.12.2023, 21:25

Vezi și

În imaginile care au făcut înconjurul lumii, prizonierii palestinieni sunt dezbrăcați și puși la pământ de soldați. Apoi, sunt plimbați ca la paradă printre clădirile distruse. Oficialii de la Tel Aviv spun că ar fi vorba de un grup de teroriști Hamas. "Soldaţii din armata israeliană şi Shin Bet au arestat şi interogat sute de oameni suspectaţi de terorism. În ultima zi, mai mulți s-au predat", a declarat Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.

Ministerul Sănătății, controlat de teroriștii Hamas, spune că peste 17.000 de palestinieni au murit

Ar fi fost capturați în nordul Fâșiei Gaza, în orașul Beit Lahia și duși cu un vehicul militar în zona deșertică de la granița cu Israel. ONG-urile pentru drepturile omului spun că nu toate persoanele din grup ar fi teroriști. Cel mai fierbinte punct al războiului este orașul Khan Younis, unde soldații israelinei au eliminat mai mulți militanți Hamas și au neutralizat o parte din rețeaua de tuneluri subterane. Orașul este, însă, o zonă populată cu civili. În premieră, secretarul de stat al SUA a transmis un mesaj dur guvernului Netanyahu. "Există un decalaj între intenţia Israelului de a proteja civilii şi modul în care se desfășoară războiul în Gaza", a declarat Antony Blinken, Secretarul de Stat al SUA.

Ministerul Sănătății, controlat de teroriștii Hamas, spune că peste 17.000 de palestinieni au murit. Sărbătoarea Hannukah de anul acesta este umbrită de drama celor ţinuţi ostatici de teroriştii Hamas. La graniţa cu Fâşia Gaza, soldaţii au lăsat armele jos, au dansat pe muzică tradițională și în sunetul șenilelor tancurilor. Sărbătoarea evreilor este marcată de acțiuni antisemite la mii de kilometri distanţă. Un bărbat de 28 de ani a tras două focuri de armă în fața unei sinagogi din New York. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

În timp ce era escortat de poliție, bărbatul a spus un singur lucru - „Palestina liberă”. Cei care au reușit să scape din mâinile Hamas au rămas marcați de cruzimea teroriștilor. Vlada Patapov, cunoscută lumii întregi drept „Doamna în roșu”, se afla la festivalul Nova când militanții au atacat. S-a născut în Ucraina și a fugit din calea războiului, însă a ajuns în inima altuia. A fost salvată de un grup de tineri care au lăsat-o să intre în mașina lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Mesaj în premieră al SUA, la 3 luni de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas. Blinken a criticat furibund conducerea de la Tel Aviv care nu protejează civili