Antena Meniu Search
x

Mesajul lui Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, pentru TURCIA

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, și-a exprimat solidaritatea față de poporul turc și a transmis condoleanțe familiilor victimelor dublului atentat comis sâmbătă în Turcia, la Ankara

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, și-a exprimat solidaritatea față de poporul turc și a transmis condoleanțe familiilor victimelor dublului atentat comis sâmbătă în Turcia, la Ankara.

"Vreau să îmi exprim regretul față de tragicul eveniment care s-a petrecut ieri dimineața în Turcia, la Ankara, în urma căruia foarte mulți oameni nevinovați au căzut victime unui atentat terorist, inclusiv polițiști care se aflau la datorie. Ca viceprim-ministru pentru securitate națională transmit mesajul meu de solidaritate față de poporul turc și condoleanțe familiilor victimelor. Turcia este și rămâne un partener important pentru România și un aliat de nădejde în cadrul NATO, în regiunea Mării Negre", a declarat Gabriel Oprea, duminică, la sediul MAI.

Două explozii au avut loc sâmbătă dimineața lângă gara centrală din capitala Turciei. Guvernul de la Ankara a calificat exploziile drept "atentat terorist" și s-a declarat hotărât să ancheteze pista unui atentat sinucigaș.

Dublul atentat sinucigaș ce a vizat sâmbătă o manifestație pentru pace organizată de opoziția pro-kurdă la Ankara a făcut cel puțin 95 de morți, potrivit unui nou bilanț publicat sâmbătă noapte de biroul prim-ministrului Ahmet Davutoglu și citat de agențiile France Presse și Reuters. Acest atentat, cel mai mortal ce a avut loc vreodată pe teritoriul turc, a făcut de asemenea 246 de răniți, dintre care 48 încă erau la terapie intensivă în spitalele din Ankara, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul prim-ministrului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Mesajul lui Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, pentru TURCIA