Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prima reacție a Rusiei, după vizita-surpriză a lui Biden la Kiev: "A promis o mulţime de arme"

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, aliatul lui Vladimir Putin şi în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat luni pe Telegram un scurt comentariu despre vizita lui Joe Biden la Kiev, sugerând că deplasarea a fost posibilă numai după ce Moscova i-a oferit garanţii de securitate.

de Redactia Observator

la 20.02.2023 , 17:53

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev (foto stânga)
Medvedev, despre vizita-surpriză a lui Biden la Kiev: "A jurat credinţă regimului neonazist până la moarte" - Profimedia Images

"Biden, după ce a primit garanţii de securitate, a mers în cele din urmă la Kiev. El a promis o mulţime de arme şi a jurat credinţă regimului neonazist până la moarte. Şi, bineînţeles, au existat referiri reciproce despre victoria care va veni datorită armelor noi şi a poporului curajos", a scris Dmitri Medvedev.

El a continuat acuzând NATO că în spatele ajutorului militar pe care îl oferă Kievului sunt de fapt interese de natură economică ale industriei de armament. În plus, o parte din aceste arme ar ajunge la traficanţi.

"Şi aici este important de remarcat că Occidentul livrează într-adevăr arme şi bani Kievului destul de frecvent. În cantităţi uriaşe, ceea ce permite complexului militar-industrial al ţărilor NATO să câştige bani", a spus Medvedev. În final, el a lăsat el să se înţeleagă că o parte din arme sunt deturnate, pentru a fi vândute "teroriştilor din întreaga lume".

Articolul continuă după reclamă

Preşedintele american Joe Biden a efectuat luni o vizită-surpriză în capitala Ucrainei, Kiev, o demonstraţie majoră de sprijin cu 4 zile înaintea împlinirii unui an de la invadarea Ucrainei, pe 24 februarie 2022, şi după ce Rusia a început un atac masiv pe frontul din estul Ucrainei. 

Pe acelaşi subiect

Cum a ajuns Joe Biden la Kiev. Planul, ținut secret de americani

Joe Biden a sosit la Kiev cu trenul din Polonia, potrivit The New York Times care susţine că liderul de la Casa Albă a petrecut "10 ore" pe drum, de la graniţa cu Polonia. Vizita nu a fost anunțată în prealabil din motive de securitate. Președintele SUA a părăsit Washingtonul cu avionul fără a anunţa oficial plecarea din SUA, după ce sâmbătă a luat cina cu soția lui Jill la un restaurant.

La rândul ei, publicaţia Politico a relatat că pregătirea vizitei lui Biden la Kiev a durat aproximativ o săptămână. Potrivit CNN, călătoria a fost învăluită în secret, din cauza îngrijorărilor legate de vizitarea unei zone active de război, unde armata SUA nu deţine controlul. Air Force One a părăsit baza Andrews, duminică, "la adăpostul întunericului", scrie CNN. Reporterii aflați la bordul avionului prezidenţial nu au avut voie să aibă asupra lor dispozitive electronice precum telefoane. 

Biden a anunţat cu prilejul vizitei sale la Kiev un ajutor suplimentar în valoare de 500 de milioane de dolari şi a transmis că în această săptămână va anunţa noi sancţiuni împotriva Rusiei. Preşedintele american a promis noi arme Ucrainei, asigurând totodată această ţară de sprijinul neclintit al SUA în faţa invaziei ruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Prima reacție a Rusiei, după vizita-surpriză a lui Biden la Kiev: "A promis o mulţime de arme"