Antena Meniu Search
x

Mexic: Armata, implicată în dispariția a șapte tineri

Ministerul mexican al Apărării a recunoscut luni implicarea unor militari în dispariția a șapte tineri, găsiți fără viață, în statul Zacatecas (nord)

Ministerul mexican al Apărării a recunoscut luni implicarea unor militari în dispariția a șapte tineri, găsiți fără viață, în statul Zacatecas (nord)

Anchetatorii militari au "găsit dovezi ale probabilei participări a unor militari" în dispariția acestui grup, a informat ministerul într-un comunicat. Autoritățile nu au precizat dacă acești soldați sunt suspectați de crimă și câți militari au fost puși sub acuzare.

Familiile celor șapte victime, două femei și cinci bărbați, au declarat că au fost închiși de militari într-o casă din orașul Calera, pe 7 iulie, înainte de dispariția lor.

La 11 zile după fapte, trei corpuri au fost descoperite într-un oraș vecin. Cadavrele prezentau semne de tortură și răni de gloanțe la nivelul capului, ducând la concluzia că au fost executați, au afirmat familiile.

Ancheta este desfășurată în comun de armată și un procuror civil, a menționat comunicatul. Este cea mai recentă punere sub acuzare pentru abuzuri a unor militari mexicani.

În urma morții a 22 de presupuși membri ai unui grup infracțional la Tlatlaya, în centrul Mexicului, anul trecut, trei soldați au fost inculpați pentru crimă în moartea a cel puțin opt dintre ei.

Duminică, un grup de autoapărare din statul Michoacan (vest) i-a acuzat pe militari că au atacat un grup de civili care manifestau față de arestarea liderului lor la Aquila.

Un copil de 12 ani a fost ucis de gloanțe, iar alte patru persoane au fost rănite, inclusiv doi minori. Militarii au acuzat un grup armat că poartă responsabilitatea pentru aceste violențe.

Militarii mexicani sunt frecvent puși sub acuzare pentru abuzuri după ce, în 2006, au fost trimiși să lupte contra cartelurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Mexic: Armata, implicată în dispariția a șapte tineri