Antena Meniu Search
x

Microsoft a blocat imaginile cu „Omul Tanc” din Piața Tiananmen, la 32 de ani de la masacru. Explicația companiei

Microsoft a blocat fotografiile şi clipurile video cu momentul emblematic din Piaţa Tiananmen, din 1989, când un bărbat s-a aşezat în faţa unui tanc al armatei chineze, relatează CNN.

de Redactia Observator

la 07.06.2021, 09:31

Microsoft a blocat imaginile cu „Omul Tanc” din Piața Tiananmen, la 32 de ani de la masacru. Explicația companiei
Tank Man” - ”Omul Tanc” - protestatarul neidentificat din timpul represiunii brutale la adresa demonstranților pro-democrație din Piața Tiananmen din Beijing, pe 4 iunie 1989. - Getty Images

Microsoft a blocat în întreaga lume imagini și videoclipuri cu celebrul „Tank Man” - ”Omul Tanc” - protestatarul neidentificat din timpul represiunii brutale la adresa demonstranților pro-democrație din Piața Tiananmen din Beijing, pe 4 iunie 1989.

Fotografiile au fost blocate la nivel global de Bing, motorul de căutare al Microsoft, vineri când a fost marcată cea de-a 32-a aniversare a evenimentului. Un purtător de cuvânt al Microsoft a declarat că imaginile au fost blocare din greșeală, atribuind eliminarea unei „erori umane”. Imaginile au reapărut sâmbătă la căutări în întreaga lume - cu excepția Chinei, potrivit CNN

Bing, spre deosebire de principalii săi concurenți, inclusiv Google, operează în China continentală. Asta înseamnă că Microsoft este forțată să cenzureze rezultatele căutărilor pentru utilizatorii chinezi, conform legii chineze, în special când este vorba despre imagini și informații despre protestele din Piața Tiananmen și despre asasinatele care au urmat.

Cenzura pe internet în China se amplifică de obicei în săptămânile de dinaintea aniversării evenimentului. Sute de oameni au fost uciși pe 4 iunie 1989, în Piața Tiananmen. Masacrul a impresionat întreaga lume - la fel ca și imaginile iconice precum „Tank Man” care sfidează trupele chineze în piață.

Pe 4 iunie s-au împlinit 32 de ani de la Masacrul din Piaţa Tiananmen, când regimul de la Beijing a reprimat cu violenţă protestele pro-democraţie. Sute de persoane au fost ucise, iar imaginea cu bărbatul care s-a pus în faţa unui tanc a devenit emblematică şi un simbol pentru sfidarea dictaturii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Microsoft a blocat imaginile cu „Omul Tanc” din Piața Tiananmen, la 32 de ani de la masacru. Explicația companiei