Antena Meniu Search
x

Migranții, tot mai importanți pentru Germania. 1 din 4 locuitori din această țară provin din imigrația de prima sau a doua generație

Mai mult de un sfert dintre locuitorii Germaniei au un background legat de migraţie, ceea ce înseamnă că ei sau cel puţin unul dintre părinţii lor nu au cetăţenia germană, indică date publicate marţi de Biroul federal de statistică (Destatis), potrivit dpa. Anul trecut, 22,3 milioane de persoane cu origini străine trăiau în Germania, reprezentând 27,2% din populaţia totală a ţării, ceea ce reprezintă un nivel record în ultimii 17 ani. În 2020, proporţia a fost de 26,7%, iar în 2019 de 26%, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 14:51

Poarta Brandenburg din Berlin, Germania
Migranții, tot mai importanți pentru Germania. 1 din 4 locuitori din această țară provin din imigrația de prima sau a doua generație - Shutterstock

Principala ţară de origine a persoanelor din Germania cu rădăcini străine este Turcia (12%), care este urmată de Polonia (10%) şi Rusia (6%). Aproximativ 1% dintre locuitorii cu background legat de migraţie ce trăiau anul trecut în Germania au venit din Ucraina, totalizând aproximativ 308.000 persoane. Majoritatea trăiau în Germania de mulţi ani.

''Ca urmare a recentului aflux de refugiaţi (dinspre Ucraina), numărul oamenilor cu background ucrainean ar putea spori semnificativ în viitor'', a explicat Destatis

Migrația, o problemă sensibilă pentru guvernul de la Berlin

Deși, după cum arată aceste date, migrația reprezintă o parte importantă a evoluției demografice a Germaniei, autoritățile de la Berlin încearcă să țină sub control fenomenul imigrației ilegale. Astfel. această țară trebuie să facă mai mult pentru a controla migraţia fără forme legale, consideră ministrul de finanţe Christian Lindner, într-un interviu publicat în februarie 2023.

Pe acelaşi subiect

În plus, ar trebui ca mai multe persoane cărora le-au fost respinse cererile de azil să fie deportate, a afirmat Linder. În prezent, Germania nu face destul pentru a controla fluxul de migraţie în ţară 'pentru că nu prevenim suficient migraţia fără acte legale', a spus liderul Partidului Liber-Democrat (FDP), unul din cele trei ale coaliţiei de guvernare.

"Ceea ce nu ne trebuie este migraţia fără acte care este ilegală, dar conduce totuşi la rezidenţă permanentă şi beneficii sociale", a adăugat el.

Lindner a propus ca, în schimb, migranţilor care vor să lucreze în Germania să le fie mai uşor recunoscute diplomele. Pe de altă parte, a subliniat el, este important să fim mai "hotărâţi" în privinţa migranţilor ilegali.

Potrivit Oficiului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi, 217.774 de persoane au depus cerere de azil în Germania anul trecut, în creştere cu 47% faţă de 2021. Cele mai multe provin din Siria (70.976), Afganistan (36.358) şi Turcia (23.938). Pe de altă parte, în jur de un milion de refugiaţi din Ucraina au fost acceptaţi în Germania anul trecut fără a fi nevoiţi să ceară azil. Multe administraţii locale s-au plâns că le este tot mai greu să le ofere cazare migranţilor, adaugă dpa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Migranții, tot mai importanți pentru Germania. 1 din 4 locuitori din această țară provin din imigrația de prima sau a doua generație