Antena Meniu Search
x

Video Mii de oameni au participat la funeralii în 3 oraşe. Iranul acuză, indirect, SUA că au provocat decesul lui Ebrahim Raisi

Mii de oameni şi-au luat adio de la fostul preşedinte Ebrahim Raisi, mort în urma unui accident aviatic. Iranienii au participat la procesiunile funerare în trei oraşe. Între timp, Statele Unite au fost acuzate că au provocat, indirect, decesul lui Raisi.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 21:51

În oraşul Tabriz, iranienii s-au înghesuit în faţa cortegiului funerar cu steaguri ale ţării şi portrete ale fostului preşedinte. Sicriul a fost dus apoi în Qom, unul dintre locurile sfinte ale ţării, şi în capitala Teheran. Iranienii care nu au putat participa la ceremonii s-au rugat pentru preşedinte în oraşele lor. "A fost un președinte care a făcut tot posibilul pentru a salva țara de orice adversitate, sunt sigur de asta. A încercat să rezolve problemele economice în cel mai bun mod posibil", a declarat Mohammad Kermani, ayatollah.

Din cauza sancţiunilor, Iranul nu a mai găsit părţi de schimb pentru elicopterul în care călătorea Raisi

Noi ceremonii vor avea loc în Teheran mâine, conduse de liderul suprem, ayatollahul Khamenei. Ebrahm Raisi va fi înmormântat joi, în oraşul natal Mashhad. Între timp, au apărut şi imagini cu primii salvatori care au ajuns la locul epavei elicopterului. După ce şi-au dat seama că nimeni nu a supravieţuit, unii dintre ei au izbucnit în plâns. Agenţia de presă oficială a Iranului spune că o defecţiune tehnică ar fi provocat căderea elicopterului. Moscova şi Teheranul spun, la unison, că vina este a Statelor Unite. Din cauza sancţiunilor americane, iranienii nu au mai găsit părţi de schimb pentru elicopterul în care călătorea fostul preşedinte.   

Vezi și

"Americanii neagă acest lucru, dar de fapt, piese de schimb pentru echipamentele americane nu sunt furnizate nici în alte ţări vizate de sancţiunile americane", a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe. Alegerile pentru desemnarea unui nou preşedinte vor avea loc pe 28 iunie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » Mii de oameni au participat la funeralii în 3 oraşe. Iranul acuză, indirect, SUA că au provocat decesul lui Ebrahim Raisi