Antena Meniu Search
x

Video Mii de oameni au protestat după reluarea croazierelor, în Veneția. Unii chiar au urcat la bordul vaselor

Croazierele s-au reluat la Veneţia, după o pauză de aproape un an şi jumătate. Un vas cu 2500 de pasageri şi 900 de membrii ai echipajului la bord a plecat ieri din lagună şi urmează să străbată Marea Mediterană în următoarea săptămână. Momentul festiv a fost însă întâmpinat cu proteste de mii de localnici, nemulţumiţi că pacheboturile distrug mediul şi oraşul. 

de Redactia Observator

la 06.06.2021, 22:38

Vezi și

Sunt imagini care nu s-au mai văzut în laguna veneţiană din ianuarie 2020. Turiştii au putut admira din nou Piaţa San Marco şi Palatul Dogilor de pe cele 16 punţi ale unui colos de 300 de metri lungime, care a traversat principalul canal al oraşului italian. Pentru mulţi este ceva ce pare ireal. Un moment la care nu mai sperau că va veni. 

Localnicii au protestat după reluarea croazierelor

În următoarea săptămână pe turişti îi aşteaptă un tur al Mării Mediterane, în cadrul căruia vor vizita Insulele Corfu şi Mykonos din Grecia şi oraşul Dubrovnik din Croaţia. Reluarea croazierelor nu este văzută însă cu ochi buni de toată lumea. Mii de localnici au protestat faţă de circulaţia unor astfel de ambarcaţiuni în zonă. Au urcat chiar la bordul vaselor.

Jane Da Mosto, activist pentru mediu: Avem nevoie de nave care folosesc energie regenerabilă, avem nevoie de ambarcaţiuni care nu aduc mii de oameni în aleile noastre înguste în acelaşi timp.

În 2019, aproape 700 de vase de croazieră, cu peste 700 de mii de pasageri la bord, au străbătut canelele veneţiene. Autorităţile italiene au anunţat că vor construi terminale în afara lagunei pentru a fi folosite de pacheboturi şi nave cargo, însă nu au stabilit o dată de începere a proiectului. 

Francesco Galietti, lider Asociaţia Croazierelor din Italia: Nu vreau să spun neapărat că turiştii aduşi de noi sunt mai buni, dar este un turism mult mai sustenabil pentru că ştim exact unde merg şi ceea ce fac. 

Din 2022, o parte din trafic va fi redirecţionat către porturi din localităţi apropiate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mii de oameni au protestat după reluarea croazierelor, în Veneția. Unii chiar au urcat la bordul vaselor