Antena Meniu Search
x

Mii de persoane evacuate şi zeci de localităţi aflate în stare de urgenţă. Inundaţiile au făcut prăpăd în Brazilia

Peste 11.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, iar 4.200 au fost preluate de către autorităţi, din cauza unor inundaţii ce au avut loc în zeci de localităţi din statul brazilian Bahia, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 26.12.2021, 12:29

Fotografie realizată pe 12 decembrie 2021: O zonă inundată în Itamaraju, în sudul statului Bahia, după ploile abundente
Fotografie realizată pe 12 decembrie 2021: O zonă inundată în Itamaraju, în sudul statului Bahia, după ploile abundente - Profimedia Images

Ploile puternice, care s-au abătut asupra regiunii de la începutul lui noiembrie, au dus la 17 morţi - ultima victimă a fost înregistrată joi -, potrivit unui bilanţ al Protecţiei Civile din Bahia. În total, 66 de localităţi se află în stare de urgenţă din cauza acestor fenomene extreme. 

Numărul persoanelor evacuate a crescut la 11.260, iar numărul celor preluate direct de către autorităţi a crescut la 4.185, potrivit unor date publicate vineri seara de Protecţia Civilă. Autorităţile au lansat sâmbătă o operaţiune de salvare a unor locuitori blocaţi în zonele inundate.

La Salvador, capitala statului, ploile au atins vineri de cinci ori media unei luni de decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mii de persoane evacuate şi zeci de localităţi aflate în stare de urgenţă. Inundaţiile au făcut prăpăd în Brazilia