Antena Meniu Search
x

Mii de protestatari au blocat accesul in Banca Centrala Europeana

Peste 3.000 de persoane au blocat intrarea in sediul central al Bancii Centrale Europene (ECB) din Germania, intr-un mars de protest impotriva austeritatii severe

Miile de oameni au iesit in strada sub stindardul miscarii “Blockupy”, dat fiind ca primul scop al acesteia a fost atins, prin inchiderea bancii din Frankfurt.  Protestatarii anti-capitalisti au ocupat strazile din centrul bancar al metropolei cu o zi inainte de reuniunea guvernelor europene. Acestea urmeaza sa analizeze cei trei ani de criza a monedei euro. Urmatoarea actiune este programata in fata bancii Deutsche, urmand ca mai tarziu, protestatarii sa se deplaseze spre aeroportul din Frankfurt.

“Niciun bancher nu va intra aici” este anuntul postat de unul dintre utilizatorii unei retele de socializare. Purtatorul de cuvant, Martin Sommer, spune ca districtul financiar din Frankfurt ar putea fi blocat de demonstranti care sunt de parere ca Troika ( ECB, FMI, Comisia Europeana ) impune un “dictat de austeritate” tarilor care au probleme financiare si care au imprumutat de pe piata internationala: Cipru, Portugalia, Grecia, Irlanda, Spania.

Reprezentantii ECB au comunicat ca institutia va ramane operationala si ca s-au luat masuri de siguranta pentru angajatii sai.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Mii de protestatari au blocat accesul in Banca Centrala Europeana