Antena Meniu Search
x

Video Mii de turiști, între care zece români, sunt blocați în Machu Picchu, în Peru, din cauza crizei politice. Oamenii se simt ca într-o capcană

Cinci mii de turişti sunt blocaţi în Machu Picchu, Peru, din cauza crizei politice. Printre ei sunt şi 10 români. Între timp, protestele violente continuă. Aeroporturile sunt închise de aproape o săptămână, iar multe trenuri au fost anulate. Primarul din Machu Pichu a cerut guvernului ajutor umanitar şi elicoptere pentru evacuarea străinilor. 

de Redactia Observator

la 17.12.2022, 19:47

Vezi și

Furie, oboseală şi stres. Turiştii străini blocaţi din cauza protestelor în zona cetăţii incaşe Machu Picchu se simt ca într-o capcană din care nu ştiu când şi cum vor ieşi.

Turist: Ne-am programat o săptămână, o zi la Aguas Calientes, dar suntem blocați de patru zile.

Turist: Este greu să fii aici, în general din cauza incertitudinii. Nu ştim dacă vor circula trenurile, dacă se vor deschide aeroporturile, nu ştim dacă ne vom putea întoarce în Chile.

În afara sud-americanilor, europeni şi australieni sunt şi ei blocaţi în oraşul antic.

Pe acelaşi subiect

Turist: Suntem obosiţi, suntem epuizaţi. Nu ştim ce se întâmplă.

În Cusco, o destinație turistică de top din Peru, turişti şi localnici au fost luaţi din hoteluri cu autobuzele şi escortaţi de poliţişti spre regiuni unde revoltele nu sunt violente. 

Violenţele din Peru par greu de oprit

Doi miniştri şi-au anunţat demisia pe reţelele de socializare. Parlamentarii nu au votat alegerile anticipate propuse de actualul preşedinte, numit după lovitura de stat. Susţinătorii fostului lider au ieşit din nou în stradă ca să îşi susţină favoritul.

Protestele au început acum 10 zile, când Parlamentul din Peru a votat demiterea preşedintelui de stânge Pedro Castillo, la scurt timp după ce acesta anunţase dizolvarea legislativului şi decretase stare de urgenţă. 18 oameni au murit în confruntările cu poliţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Mii de turiști, între care zece români, sunt blocați în Machu Picchu, în Peru, din cauza crizei politice. Oamenii se simt ca într-o capcană