Antena Meniu Search
x

Video Milena, o fetiţă de 11 ani din Mariupol, împuşcată în faţă de un soldat rus, sub ochii mamei. Militarul a încercat să îi acorde primul ajutor

Milena Uralova, o fetiță de 11 ani din Mariupol, a fost împușcată în față de către un soldat rus în timp ce încerca să scape din orașul asediat alături de mama, sora și bunica ei, a transmis reporterul CNN Ivan Watson. Copila, care până la invazia Rusiei în Ucraina practica gimnastica de performanță, încearcă în prezent să se recupereze în buncărul unui spital pentru copii.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 26.03.2022, 16:31

Milena Uralova, fetița din Mariupol împușcată în față de un soldat rus
Milena, o fetiţă de 11 ani din Mariupol, împuşcată în faţă de un soldat rus, sub ochii mamei. Militarul a încercat să îi acorde primul ajutor după atac - CNN via Youtube

"Are o rană provocată de glonț în maxilar și sub limbă, proiectilul a trecut chiar pe lângă artera carotidă", i-a explicat mama ei reporterului CNN Ivan Watson.

Traumele suferite de Milena sunt vizibile: de la o fetiță care excela în gimnastică la sol, acum abia poate merge. Și nu e singura care suferă. Alături de ea sunt nou-născuți cu complicații aduși chiar și de șapte ori pe zi în subteran, de frica bombardamentelor.

Fetița, împușcată de un soldat rus care a tras fără milă

Pe 16 martie, după săptămâni întregi de atacuri cu rachete și cu o situație care se deteriora de la o zi la alta, Milena, mama, sora și bunica ei s-au suit într-o mașină, alături de doi necunoscuți, sperând să scape din încercuire. După ce au trecut de mai multe puncte de control rusești, cu toții s-au îndreptat spre orașul Vasilivka, acolo unde au dat peste câțiva soldați ruși care au început să tragă cu mitralierele fără avertisment. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Șoferul a oprit imediat și toți cei din mașină au ieșit afară, cu mâinile ridicate, a povestit mama copilei. "Au început să țipe la noi, nu înțelegeam ce, și atunci am văzut ce a pățit fata mea mai mică. Am luat-o din mașină, era rănită... ", a mărturisit femeia. În momentul în care au realizat ce au făcut, soldații ruși i-au oferit fetiței primul ajutor și au trimis-o imediat la spitalul din Tokmak, oraș aflat sub control rusesc. Apoi a fost mutată în alt spital, cu ajutorul Crucii Roșii, unde a fost operată.

Doctorul Ivan Anikin, cel care s-a ocupat de rănile ei, spune că fetița este stabilă și, cu puțin noroc, v-a trăi o viață normală, fără dizabilități. "Dar nu are o stare psihică atât de bună, se îngrijorează, plânge, se sperie de diferite sunete", a spus medicul.

Mama Milenei are un mesaj pentru soldații ruși care i-au împușcat fiica: "Duceți-vă acasă! De ce sunt ei aici? Sunt mercenari cărora nu le pasă de noi. Nu le pasă de situația din această țară sau de acest război. Ne le pasă în cine trag". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Milena, o fetiţă de 11 ani din Mariupol, împuşcată în faţă de un soldat rus, sub ochii mamei. Militarul a încercat să îi acorde primul ajutor