Antena Meniu Search
x

Miliardar rus: Generalii ruși mahmuri și-au dat seama că au o armată de rahat. Totul în Rusia este de rahat, mânjit de nepotism şi servilism

Oleg Tinkov, un miliardarul rus care a fondat o mare bancă digitală, a criticat ”războiul nebunesc” al Rusiei în Ucraina și a îndemnat Occidentul să-l ”ajute” pe președintele Vladimir Putin să găsească o ieșire pentru a ”opri acest masacru”, relatează CNNRăzboi Rusia - Ucraina, ziua 56 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 20.04.2022, 18:31

Miliardar rus: Generalii ruși mahmuri și-au dat seama că au o armată de rahat. Totul în Rusia este de rahat, mânjit de nepotism şi servilism
Miliardarul rus Oleg Tinkov - Instagram

Tinkov este unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din Rusia. El a locuit în afara Rusiei în ultimii ani.

Atacul brutal al Rusiei asupra Ucrainei a început în urmă cu aproape două luni. Mii de civili ucraineni au fost uciși și răniți, iar peste 5 milioane de oameni au fugit din țară, potrivit agențiilor ONU.

Antreprenorul rus, care a fondat Tinkoff Bank în 2006, a susținut, marți, într-o postare pe Instagram, că 90% dintre ruși sunt împotriva războiului și că oficialii de la Kremlin sunt în stare de șoc pentru că nu își vor mai putea petrece verile la Marea Mediterană. ”Nu văd niciun beneficiar al acestui război nebunesc. Oameni nevinovaţi şi soldaţi mor".

Tinkov se află printre cele 65 de persoane și entități ruse sancționate de Marea Britanie pe 24 martie pentru ”sprijinirea invaziei ruse ilegale”. El deține 35% din compania-mamă a Tinkoff Bank, TCS Group, și are o avere de aproximativ 3,5 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Pe acelaşi subiect

Sancțiunile occidentale au înghețat rezervele Rusiei în valoare de aproximativ 300 de miliarde de dolari și au aruncat economia într-o recesiune profundă. Zeci de branduri internaționale au părăsit țara, iar Uniunea Europeană a închis spațiul aerian companiilor și aeronavelor rusești.

”Funcționarii de la Kremlin sunt șocați că nu doar ei, ci și copiii lor nu vor merge la Marea Mediterană în această vară. Oamenii de afaceri încearcă să salveze ce a mai rămas din proprietățile lor", a scris el. ”Trezindu-se mahmuri, generalii şi-au dat seama că au o armată de rahat. Şi cum să fie armata bună când totul în ţară este de rahat, mânjit de nepotism şi servilism?”, a scris pe Instagram Tinkov, în vârstă de 54 de ani

Oleg Tinkov: 90% dintre ruși se opun războiului din Ucraina

Referindu-se la litera Z de pe tancurile rusești, care a devenit un simbol al sprijinului pentru războiul lui Putin în Ucraina, Tinkov a spus că sunt „idioți care scriu litera Z, dar există aproximativ 10% idioți în toate țările. 90% dintre ruși sunt ÎMPOTRIVA acestui război”.

Tinkov a trecut la limba engleză la sfârșitul mesajului său. El a cerut Occidentului ”să-i ofere domnului Putin o cale de ieșire pentru a-și salva fața și a opri acest masacru”. ”Vă rugăm să fiți mai raționali și mai umanitari”, a adăugat el.

Apelul lui Tinkov la pace vine după apeluri similare din partea altor oameni de afaceri și oligarhi ruși. Compania rusă Lukoil a cerut încetarea conflictului din Ucraina. Oligarhii Mihail Fridman și Oleg Deripaska au lansat mesaje împotriva războiului la sfârșitul lunii februarie, după invazia rusă în Ucraina.

Fridman, care s-a născut în vestul Ucrainei, a scris într-o scrisoare adresată angajaților săi că dorește ca ”vărsarea de sânge să se oprească”. Deripaska a spus pe Telegram: "Pacea este foarte importantă! Negocierile trebuie să înceapă cât mai curând posibil!". Și Bernard Zonneveld, președintele companiei rusești Rusal, a cerut acum două săptămâni o anchetă imparțială cu privire la uciderea civililor din Bucha.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Miliardar rus: Generalii ruși mahmuri și-au dat seama că au o armată de rahat. Totul în Rusia este de rahat, mânjit de nepotism şi servilism