Antena Meniu Search
x

Miliardarul care a anunţat că vrea să-și adopte grădinarul și să-i lase o mare parte din averea de 12 miliarde de euro

Unul dintre descendenții fondatorului Hermès, celebrul brand de lux din Franța, vrea să-și adopte grădinarul și să-i lase acestuia moștenire o bună parte din averea lui, estimată la 12 miliarde de euro.

de Redactia Observator

la 20.03.2024, 16:28

Miliardarul care a anunţat că vrea să-și adopte grădinarul și să-i lase o mare parte din averea de 12 miliarde de euro
Miliardarul care a anunţat că vrea să-și adopte grădinarul și să-i lase o mare parte din averea de 12 miliarde de euro - Profimedia

Stabilit în Elveția, Nicolas Puech, în vârstă de 80 de ani, este un descendent al fondatorului brandului de lux Hermès. Deși inițial voia să lase întreaga lui avere Fundației Isocrate, o fundație care îi aparține, acum, miliardarul s-a decis să rupă contractul și să-și lase o bună parte din avere grădinarului său. 

Vrea să-și adope grădinarul și să-i lase jumătate din avere

Totuși, fundația contestă planul lui Nicolas Puech și spune că pe plan legal nu poate face nimic.

„Din punct de vedere juridic, o anulare unilaterală a testamentului pare nulă și neîntemeiată. Fundația s-a opus, așadar, rezilierii contractului, lăsând în același timp loc de negociere cu fondatorul său”, a spus organizația într-un comunicat transmis de CNN.

Pe acelaşi subiect

Înființată de Nicolas Puech în 2011 și finanțată de el de atunci, Fundația Isocrate sprijină jurnalismul de interes public și organizațiile societății civile care lucrează pentru un „spațiu public digital sănătos”, potrivit site-ului său.

Contractul dintre fundație și Nicolas Puech, care nu are alți moștenitori, prevede ca acțiunile sale la Hermès să fie lăsate fundației. Asta dacă până la moarea sa nu va deveni tată, caz în care copilul ar avea dreptul la jumătate din avere. Tocmai de aceea, miliardarul ar vrea să-și adopte grădinarul, un bărbat de vărstă mijlocie. 

Nicolas deține 5,7% din acțiunile Hermès. Familia Hermès este a treia cea mai bogată din lume, potrivit unui clasament anual Bloomberg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Miliardarul care a anunţat că vrea să-și adopte grădinarul și să-i lase o mare parte din averea de 12 miliarde de euro