Antena Meniu Search
x

Militanţilor Hamas li s-au promis apartamente pentru fiecare civil capturat. Detalii şocante din timpul interogatoriului unui terorist prins de IDF

Război Israel - Hamas. Cinci cetăţeni români au murit în Israel de la începutul războiului. Iar un român este în continuare pe lista celor răpiţi de Hamas. Peste 400 de palestinieni au murit în ultimele 24 de ore, după cea mai dură noapte de atacuri aeriene. Însă marea ofensivă terestră a armatei israeliene mai are de aşteptat. Potrivit The New York Times, administraţia Biden ar dori eliberarea celor cel puţin 220 de ostatici mai întâi, dar şi mobilizares mai multor trupe în regiune. Atenţie, urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 09:40

Vezi și

Un jurnalist palestinian a reuşit să scoată doi copii de sub dărâmăturile unei clădiri pusă la pământ de bombe. Era acolo pentru a relata de la faţa locului, când o mamă i-a pus copiii în braţe şi l-a implorat să îi salveze.

În Gaza, cartiere întregi sunt puse la pământ de atacuri aeriene. Ultimele nopţi au fost teribile. Medicul român de aici relatează cu groază momentele grele din timpul bombardamentelor.

Medic: Am lucrat la terapie intensivă. Sincer, ce am văzut, este foarte de greu de imaginat. Ne dorim să se oprească aceste atacuri şi să trăiască toată lumea în pace.

Din 7 octombrie, peste 5.000 de palestineni au murit, iar aproape jumătate dintre ei sunt copii. Imaginile în care li se scrie pe corp numele pentru a putea fi identificaţi dacă mor în urma unui raid aerian, fac înconjurul planetei. La fel şi cele în care un copil ţine perfuzia mamei lui. Spitalele nu mai au provizii de niciun fel, iar medicii operează pe viu de zile întregi.

Pe acelaşi subiect

Leo Cans, Medici Fără Frontiere: Este o reţetă pentru focare, este o reţetă pentru dezastre. Avem deja cazuri de diaree. Douăzeci de camioane nu înseamnă nimic, este o picătură în ocean.

Cea mai dură noapte de atacuri aeriene

Oficialii israelieni pun numărul mare de civili morţi în Gaza pe seama faptului că sunt folosiţi de militanţii Hamas drept scut uman.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt IDF: Am atacat complexe militare și posturi de observare ca parte a pregătirii pentru următoarele etape ale războiului. Pe timpul nopţii, raidurile au fost efectuate de forţele de infanterie şi de vehicule blindate.

În total, 320 de ţinte au fost lovite în Fâşia Gaza. Soldaţii israelieni au făcut şi incursiuni terestre limitate în nordul enclavei şi au arestat peste 30 de membri ai Hamas. Pentru a-i captura şi ucide pe toţi cei care au condus atacul terorist din 7 octombrie. Israelul a format o unitate specială de elită.

Cristi Popovici, corespondent Observator: Unitatea va purta numele organizației clandestine evreiești "Nili", din perioada Primului Război Mondial. Obiectivul centrului de comandă, scrie presa israeliană, va fi acela de a-i elimina pe toți luptătorii care au fost implicați în atacul surpriză de acum două săptămâni, când aproximativ 2.500 de teroriști au intrat în Israel pe uscat, pe mare și prin aer, omorând cel puțin 1.400 de persoane, în marea lor majoritate civili.

Marea ofensivă terestră prin care Israelul vrea să şteargă Hamas de pe faţa pământului se amână. Potrivit New York Times se întâmplă la cererea administraţiei Biden. Americanii vor timp pentru a negocia eliberarea ostaticilor.

John Kirby, purtător de cuvânt Casa Albă: Purtăm discuţii active cu oficialii israelieni de la începutul acestui conflict pentru a fi siguri că înţelegem care sunt intenţiile lor, planurile lor. IDF, Forţele de Apărare Israeliene, iau propriile decizii, ei decid ce vor face şi când.

Cinci români au murit în urma conflictului cu Hamas

Numărul celor care sunt ţinuţi ostatici de Hamas a crescut la 222, printre ei şi un cetăţean român. Hamas ar fi gata să-i elibereze pe 50 dintre ei, scrie New York Times, cu o condiţie: Israelul să oprească ofensiva.

Luminiţa Odobescu, ministrul român de Externe: Cerem eliberarea imediată a tuturor ostaticilor. De asemenea, foarte important este să fie lăsaţi cei care vor să părăsească Gaza, să o părăsească în siguranţă. Aproximativ 260 de oameni care au cetăţenie română cer să fie evacuaţi, iar noi trebuie să găsim soluţii imediate pentru a-i evacua.

Detalii şocante ies la suprafaţă din partea militanţilor Hamas capturaţi de Israel.

Prizonier Hamas: Ordinele privind civilii au fost să omorâm bărbaţii şi să capturăm femeile, bătrânii şi copiii.

Soldat IDF: Pentru fiecare capturat, ei primeau câte un apartament?

Prizonier Hamas: Da.

Israelul ameninţă însă că se pregăteşte pentru operaţiuni mult mai ample, atât pe plan aerian, cât şi pe plan terestru sau pe mare. În contextul războiului, Tarom a anunţat că îşi anulează astăzi zborurile spre Tel Aviv, însă măsura se poate întinde pe mai multe zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Militanţilor Hamas li s-au promis apartamente pentru fiecare civil capturat. Detalii şocante din timpul interogatoriului unui terorist prins de IDF