Antena Meniu Search
x

Filmul eliberării celor două ostatice din ghearele Hamas. Gestul neaşteptat făcut de una dintre femei, când a fost preluată de voluntarii Crucii Roşii

Război Israel - Hamas. Alte două ostatice au fost eliberate de teroriştii Hamas. Cele două femei, în vârstă de 79 şi 85 de ani, au putut să se reîntoarcă la casele lor după mai bine de două săptămâni de teroare. Motivul ar fi fost dat de problemele de sănătate de care sufereau. Marea ofensivă a israelienilor mai are însă de aşteptat. Biden ar fi cerut ca, mai întâi, cei peste 220 de ostatici să fie eliberaţi. Situaţia rămâne în continuare critică mai ales în Gaza. Bombardamentele continuă zi şi noapte, iar bilanţul este unul tragic. 5.000 de morţi.

de Redactia Observator

la 24.10.2023, 09:43

Vezi și

După mai bine de două săptămâni de spaimă, Nurit Cooper şi Yocheved Lifshitz au scăpat din ghearele militanţilor Hamas. Imaginile eliberării lor au fost făcute publice chiar de gruparea teroristă şi le surprind pe femei slăbite şi lipsite de vlagă. Familile lor se află însă în culmea fericirii.

Daniel Lifshitz, nepotul lui Yocheved Lifshitz: Suntem foarte încântaţi şi fericiţi că bunica mea, Yocheved Lifshitz şi Nurit Cooper, amândouă din kibbutz-ul Nir Oz, se întorc la noi. Ne aşteptăm ca şi restul să fie eliberaţi, toţi ostaticii luaţi din kibbutz, toţi ostaticii în general.

Eliberarea a avut loc prin intermediul medierii egipteano-qatareză, iar ostaticele au fost preluate de voluntarii Crucea Roşie. La momentul predării, Yocheved Lifshitz a făcut un gest neaşteptat. S-a întors către un militant Hamas mascat şi i-a strâns mâna.

După un drum scurt cu ambulanţa, cele două femei au fost transportate cu elicopterul până în Tel Aviv. Aici, ele au fost aşteptate de membrii familiei, iar starea lor de sănătate este una stabilă, spun doctorii.

Pe acelaşi subiect

Cine sunt cele două ostatice eliberate de Hamas

Nurit Cooper are 79 de ani şi este din kibbutz-ul Nir Oz. Tot de aici este şi Yocheved Lifshitz, în vârstă de 85 de ani, care a fost luată ostatică alături de soţul său. Bărbatul nu a reuşit încă să scape din mâinile teroriştilor. Cei doi soţi erau bine cunoscuţi în kibbutz, unde s-au mutat încă de la vârsta de 17 ani. Au patru copii împreună şi 11 nepoţi.

Predarea de noaptea trecută este a doua din ultimele zile. Vineri, teroriştii Hamas au eliberat o mamă şi fiică, ambele având şi cetăţenie americană. Cu toate acestea, situaţia celorlalţi ostatici rămâne sub un mare semn de întrebare. În cadrul unui interviu pentru Sky News, negociatorul şef al grupării spune că toţi vor fi eliberaţi în momentul în care atacurile aeriene ale Israelului se vor opri.

Khaled Meshaal, negociator şef Hamas: Dacă vor opri această agresiune vor exista mediatori ca Egipt, Qatar şi alte ţări arabe, care vor găsi o metodă de a-i elibera şi noi îi vom trimite înapoi la casele lor.

Hamas ar fi gata, de fapt, să-i elibereze pe 50 dintre ei, scrie New York Times, sub aceeaşi condiţie: Israelul să oprească ofensiva. Ea se amână la cererea administraţiei Biden, mai spune New York Times. Americanii vor timp pentru a negocia eliberarea ostaticilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Filmul eliberării celor două ostatice din ghearele Hamas. Gestul neaşteptat făcut de una dintre femei, când a fost preluată de voluntarii Crucii Roşii