Antena Meniu Search
x

Un fost militar român, care a activat în Irak și Afganistan, a murit răpus de coronavirus în Irlanda

Dorel Giurcă, un fost militar român care a activat în Irak și Afganistan, a murit răpus de coronavirus în Irlanda, la trei ani de la momentul în care s-a stabilit la Dublin.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 18.05.2020, 17:41

Fostul militar român lucra într-un spital din Dublin
Dorel Giurcă (aici alături de soția sa, Mirela) a murit la 53 de ani - The Irish Sun
  • Dorel Giurcă a murit la 53 de ani, răpus de coronavirus.
  • Dorel era stabilit de trei ani în Irlanda.

Dorel Giurcă a fost cadru militar în perioada 1995-2008, participând la mai multe acțiuni în teatre de război din Irak și Afganistan.

Conform The Irish Sun, nemulțumiți de situația salarială din România, Dorel și soția lui, Mirela, au început să-și caute de lucru în străinătate.

La începutul lui 2017, Dorel și-a găsit de lucru în Irlanda, iar Mirela și-a găsit de lucru în Italia.

La puțin timp după ce a ajuns la Dublin, în aprilie 2017, Dorel a început să lucreze pentru Momentum Support, o companie care asigură servicii de curățenie inclusiv la St'James Hospital, din Dublin, unde românul a și fost repartizat.

După câteva luni, românul a obținut o slujbă și pentru soția lui, astfel că Mirela i s-a alăturat la Dublin.

Între timp, Dorel a continuat să lucreze la spitalul amintit, fiind remunerat cu 10,9 euro pe oră.

Situația a luat o întorsătură dramatică la începutul acestui an, când Irlanda a început și ea să fie afectată de pandemia de coronavirus.

În februarie, zonă din St'James Hospital în care lucra Dorel a fost prima în care s-a înregistrat un caz de infectare cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, Dorel a continuat să meargă la muncă, mai ales că era un personaj extrem de apreciat, își făcuse foarte mulți prieteni la locul de muncă și simțea că poate să facă diferența prin serviciile de curățenie oferite.

Mai mulți angajați ai zonei respective din spital au fost testați pentru coronavirus încă din martie, iar 11 dintre ei au avut rezultate pozitive.

Totuși, pentru că Dorel era asimptomatic, a fost testat abia pe 30 aprilie, când i s-a și spus să meargă în izolare, la domiciliu.

Abia pe 6 mai a primit rezultatul testului, unul pozitiv, prin intermediul unui apel telefonic.

Din acel moment, Dorel a mai trăit doar aproximativ 48 de ore. Starea lui de sănătate s-a înrăutățit constant, iar pe 8 mai deja nu mai putea respira singur, astfel că soția lui a chemat ambulanța. Din păcate, Dorel s-a stins la spital.

Mirela a fost testată și ea pozitiv la coronavirus și internată la Tallaght Hospital. 

Doamna Giurcă este pe punctul de a fi externată, însă a precizat jurnaliștilor irlandezi că este extrem de afectată de tragedia suferită: "De la început toată lumea a fost speriată, însă Dorel a continuat să meargă la muncă, speriat, dar și mândru că poate face diferența și îi poate ține pe ceilalți în siguranță. Dorel era foarte fericit la locul de muncă și își făcuse foarte mulți prieteni. Acum sunt foarte supărată și nu-mi dau seama cum o să pot trăi fără el. Nu am nicio idee ce o să fac, dacă să rămân aici sau să mă întorc în România. Este o situație teribilă în care să te afli. Dorel era un tip foarte puternic și fără probleme de sănătate".

Deși au trecut 10 zile de la decesul românului de 53 de ani, deocamdată nu s-a făcut nimic cu trupul neînsuflețit. Teoretic, din cauza prezenței virusului, trupul neînsuflețit ar trebui incinerat, însă autoritățile au nevoie de acceptul soției, care mai are de petrecut măcar câteva zile în spital înainte de a fi externată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un fost militar român, care a activat în Irak și Afganistan, a murit răpus de coronavirus în Irlanda