Antena Meniu Search
x

Miniştrii de interne europeni au aprobat cotele obligatorii de redistribuire a migranţilor

Liderii europeni urmează să ia decizia finală cu privire la relocarea a 120 de mii de migranţi din Italia, Grecia şi Ungaria

Vezi și

Liderii europeni urmează să ia decizia finală cu privire la relocarea a 120 de mii de migranţi din Italia, Grecia şi Ungaria. O decizie care a împărţit Europa în două tabere şi cu care nici migranţii nu prea sunt de acord.

Pentru mulţi dintre ei, lucrurile sunt clare. Ori rămân în Germania, ori se întorc acasă. România ,care s-a opus cotelor obligatorii de relocare a imigranţilor, va fi reprezentată la summitul de la Bruxelles de preşedintele Klaus Iohannis.

Croaţia este una dintre ţările cele mai afectate de afluxul de migranţi, dar este doar un culoar de trecere. Ţara a votat pentru relocarea a 120 de mii de sirieni, irakieni şi eritreeni conform unor cote, la summitul de aseară de la Bruxelles. Deşi s-a opus cotelor obligatorii, România ar urma să primească, în următorii doi ani, peste 6 mii 300 de migranţi. Liderii europeni nu au luat însă în calcul şi părerea migranţilor.

Decizia pe care am luat-o este conformă cu valorile Uniunii Europene, pentru că se bazează pe solidaritatea statelor membre, a majorităţii covârşitoare a statelor membre.

Statele membre îi vor primi doar pe migranţii care, în mod clar au nevoie de protecţie, nu şi pe migranţii economici. Cehia va ataca planul de redistribuire la Curtea Europeană de Justiţie, iar Slovacia refuză implementarea cotelor pe teritoriul ţării sale. Oficialităţile de la Bruxelles subliniază însă că, deşi statele membre pot contesta în justiţie hotărârile Consiliului Ministerial, ele nu pot refuza să le aplice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Miniştrii de interne europeni au aprobat cotele obligatorii de redistribuire a migranţilor