Antena Meniu Search
x

Ministrul Agriculturii din Ucraina, suspect într-un caz de corupţie de 7 milioane de dolari

Ministrul ucrainean al Agriculturii este suspect într-un caz de corupţie. Potrivit presei ucrainene, Mikola Solski e suspectat că ar fi achiziţionat ilegal terenuri în proprietatea statului, în valoare de peste 7 milioane de dolari, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 23.04.2024, 11:41

Ministrul Agriculturii din Ucraina, suspect într-un caz de corupţie de 7 milioane de dolari
Ministrul Agriculturii din Ucraina, suspect într-un caz de corupţie de 7 milioane de dolari - Profimedia

Ministerul şi titularul portofoliului au refuzat să comenteze informaţia când au fost contactaţi de Reuters. Solski a supervizat producţia de cereale din Ucraina în timpul războiului cu Rusia de la numirea sa, în martie 2022.

Mikola Solski nu este acuzat în mod direct, însă toate "indiciile" trimit spre el

Biroul naţional anticorupţie al Ucrainei a anunţat într-un comunicat că a descoperit o schemă condusă de un ministru actual pentru achiziţia ilegală de teren în proprietatea statului în valoare de 291 milioane de grivne (7,35 milioane de dolari).

Comunicatul nu îl numeşte pe Solski, dar menţionează că suspectul este fost preşedinte al Comisiei parlamentare pentru agricultură, un post pe care Solski l-a deţinut înainte de a deveni ministru al agriculturii, în martie 2022.

Pe acelaşi subiect

Comunicatul Biroului anticorupţie mai menţionează că în schema descoperită a mai avut loc şi o tentativă de a achiziţiona teren în valoare de 190 de milioane de grivne.

Dacă informaţia se confirmă, Solski va fi primul ministru în funcţie în mandatul preşedintelui Volodimir Zelenski care devine suspect într-un caz de corupţie.

Relatările din presă intervin într-un context de speculaţii în creştere privind o iminentă remaniere a guvernului, notează Reuters. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Ministrul Agriculturii din Ucraina, suspect într-un caz de corupţie de 7 milioane de dolari