Antena Meniu Search
x

Minor de 14 ani, inculpat într-un dosar cu privire la planuri de atacuri asupra unor baruri, cluburi de noapte şi cazărmi din Paris

Un minor în vârstă de 14 ani a fost inculpat joi, suspectat de faptul că este un ”membru al Statul Islamic” şi că a ”participat” la grupuri de conversaţii cu privire la planuri ale unor atentate, anunţă vineri Parchetul Naţional francez Antiterorist (PNAT), relatează AFP, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 05.07.2024 , 22:07

Minor de 14 ani, inculpat într-un dosar cu privire la planuri de atacuri asupra unor baruri, cluburi de noapte şi cazărmi din Paris
- Profimedia

Este vorba despre cea de-a treia inculpare în acest dosar, în care alţi doi adolescenţi, în vârstă de 18 şi 15 ani, au fost inculpaţi la jumătatea lui mai, cu privire la o asociere teroristă de răufăcători criminali. Acest minor în vârstă de 14 ani, originar din Drôme, a fost arestat marţi. După ce a fost interogat de către anchetatori şi un judecător de instrucţie, el a fost plasat sub control judiciar joi şi este vizat de o măsură de plasament, potrivit PNAT.

El este suspectat de faptul că a ”participat la mai multe grupuri conspirative pe reţele de socializare pe care erau evocate diverse planuri de atentate, în diverse puncte ale teritoriului, la date mai mult sau mai puţin apropiate”, precizează Ministerul Public.

"Atacuri coordonate pe termen scurt"

Articolul continuă după reclamă

”Perioada Jocurilor Olimpice (JO) era evocată”, dar ”pare abuziv să se vorbească despre un plan de acţiune violentă vizând specific JO”, subliniază o sursă apropiată dosarului. La momentul inculpării celorlalţi doi tineri, PNAT anunţa că aceste planuri vizau ”atacuri coordonate pe termen scurt”. O a doua sursă apropiată dosarului precizează că ”baruri, cazărmi şi cluburi de noapte din Paris” ar fi fost evocate, fără să fie numite în mod specific.

Două surse apropiate dosarului declară că anchetatorii au găsit, la domiciliul tânărului major cuţite şi o macetă. El a fost plasat în detenţie provizorie. Potrivit mai multor surse apropiate dosarului, cei trei tineri par să se afle ”în căutarea identităţii”, iar unul dintre ei a practicat religia creştină şi s-a interesat de ideile extremei drepte după care s-a radicalizat pe reţele de socializare, sedus de teze jihadiste. Contactaţi de AFP, avocaţii lor nu vrut să se exprime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Stiri externe » Minor de 14 ani, inculpat într-un dosar cu privire la planuri de atacuri asupra unor baruri, cluburi de noapte şi cazărmi din Paris