Antena Meniu Search
x

Minskul dă asigurări că "nici măcar un singur militar" rus nu va rămâne în Belarus la finalul exerciţiilor comune

Belarusul dă asigurări că toţi militarii ruşi desfăşuraţi pe teritoriul ţării în cadrul unor manevre militare comune de amploare cu Rusia urmează să părăsească fosta republică sovietică.

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 15:49

Minskul dă asigurări că "nici măcar un singur militar" rus nu va rămâne în Belarus la finalul exerciţiilor comune
- Profimedia

"Nici măcar un singur militar, nici măcar un singur echipament nu va rămâne pe teritorul Belarusului după manevrele (militare în curs) cu Rusia", a anunţat într-o conferinţă de presă ministrul belarus de Externe Vladimir Makei.

O desfăşurare importantă de trupe ruse la exerciţii militare în Belarus, de la 10 februarie, alimentează temeri cu privire la o invazie rusă a Ucrainei.

Rusia face un pas înapoi și retrage 10.000 de soldați

"Ne dorim pace, dar răbdarea noastră are o limită". A fost mesajul lui Vladimir Putin pe măsură ce s-au înmulţit avertismentele că o invazie în Ucraina poate începe în orice moment. Rusia cere garanţii imediate că Ucraina nu va intra în NATO.

Pe acelaşi subiect

De la Washington vin însă ameninţări dure. Un atac asupra Ucrainei va însemna falimentul economiei ruse, a avertizat Joe Biden. Iar un atac asupra unei ţări NATO va fi contracarat cu toată forţa de care dispune America.

NATO: Nu am văzut nicio retragere. Din contră Rusia continuă să aducă soldați la granița cu Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, miercuri, că în ciuda anunțului Rusiei privind retragerea unei părți din soldați de la granița cu Ucraina, nu există dovezi clare ale unei dezescaladări. Dimpotrivă, Rusia continuă să aducă soldați în apropierea frontierei.

"Nu am văzut nicio retragere a forțelor rusești și desigur acest lucru contrazice eforturile diplomatice. Rămâne de văzut dacă va exista o retragere a Rusiei. Vedem că au crescut că numărul trupelor și mai multe trupe sunt pe drum, așadar nu vedem o dezescaladare", spune Stoltenberg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Minskul dă asigurări că "nici măcar un singur militar" rus nu va rămâne în Belarus la finalul exerciţiilor comune