Antena Meniu Search
x

NATO: Nu am văzut nicio retragere. Din contră Rusia continuă să aducă soldați la granița cu Ucraina

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, miercuri, că în ciuda anunțului Rusiei privind retragerea unei părți din soldați de la granița cu Ucraina, nu există dovezi clare ale unei dezescaladări. Dimpotrivă, Rusia continuă să aducă soldați în apropierea frontierei. 

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 11:41

NATO: Nu am văzut nicio retragere. Din contră Rusia continuă să aducă soldați la granița cu Ucraina
NATO: Nu am văzut nicio retragere. Din contră Rusia continuă să aducă soldați la granița cu Ucraina - Profimedia Images

”Suntem gata să ne întâlnim cu ei, dar suntem pregătiți și pentru ce e mai rău, în cazul în care Rusia invadează din nou Ucraina. Dacă acest lucru se va întâmpla Rusia va plăti un preț dur. Speră însă că vor alege calea diplomatică”, a declarat secretarul general al NATO. "Nu am văzut nicio retragere a forțelor rusești și desigur acest lucru contrazice eforturile diplomatice. Rămâne de văzut dacă va exista o retragere a Rusiei. Vedem că au crescut că numărul trupelor și mai multe trupe sunt pe drum, așadar nu vedem o dezescaladare".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rusia anunță că-și retrage o parte din soldați de la granița cu Ucraina

10.000 de soldaţi, din cei peste 100.000 masaţi în apropierea graniţelor cu Ucraina au fost retraşi, ieri. Ministerul rus al Apărării a publicat şi imagini în care soldaţii ruşi urcă în tancuri şi blindate şi pornesc spre estul ţării. Zeci de mii de militari continuă însă să repete strategii de război în zona de graniţă. De asemene, soldații care şi-au încheiat manevrele militare în peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, se întorc în cazărmile în care sunt încartiruite cu titlu permanent.

Pe de altă parte, ministrul apărării ucrainean Oleksii Reznikov a declarat miercuri că ultimele evaluări privind ameninţările nu conţin "nimic neaşteptat" şi sunt concordante cu opiniile anterioare, transmite Reuters.

Într-o intervenţie televizată, Reznikov a afirmat că forţele armate ucrainene continuau manevrele militare la nivel naţional, la care urmează să ia parte şi ataşatul militar al Belarusului, stat vecin aliat al Rusiei, dar care a dat asigurări Kievului că, dinspre teritoriul său, nu există niciun fel de ameninţare militară. Reznikov a mai spus că va participa joi la o "reuniune virtuală" cu miniştrii apărării ai ţărilor NATO. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » NATO: Nu am văzut nicio retragere. Din contră Rusia continuă să aducă soldați la granița cu Ucraina