Antena Meniu Search
x

Miroase a praf de puşcă în inima Europei. Armata din Belarus ar fi deschis focul asupra trupelor poloneze

Un incident care putea escalada într-un conflict internaţional s-ar fi petrecut la graniţa Poloniei cu Belarus.

de Redactia Observator

la 09.10.2021, 15:41

Miroase a praf de puşcă în inima Europei. Armata din Belarus ar fi deschis focul asupra trupelor poloneze
Premierul polonez Mateusz Morawiecki a postat un mesaj pe Twitter în care a precizat că "toate puterile statului" sunt alături de poliţiştii si militarii care apară frontiera Poloniei - Profimedia

Anna Michalska, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei de Frontieră Poloneză, a declarat că în cursul zilei de joi, forţele armate din Belarus au tras asupra polonezilor, la graniţa de est. Potrivit autorităţilor poloneze, nimeni nu a fost rănit, ceea ce înseamnă că cel mai probabil nu s-a folosit muniţie de război, ci doar de manevră. Anna Michalska a mai spus că Poliţia de Frontieră poloneză se află sub o presiune constantă în ultima perioadă din pricina numărului tot mai mare de incidente provocate de Belarus. Ministrul de Externe al Poloniei a reacţionat imediat şi l-a convocat la o discuţie a doua zi pe însărcinatul cu afaceri al Belarusului în Polonia.

Premierul Poloniei, mesaj pentru grăniceri: "Toate puterile statului sunt alături de voi"

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a postat un mesaj pe Twitter în care a precizat că "toate puterile statului" sunt alături de poliţiştii si militarii care apară frontiera Poloniei. "Sunt şi voi fi întotdeauna ferm alături de soldaţii noştri şi de grănicerii noştri. Vreau să mulţumesc serviciilor noastre pentru abordarea lor profesională şi responsabilă", a fost mesajul premierului polonez.

Polonia, Lituania şi Letonia, toate state membre al Uniunii Europene, îşi apără graniţele împotriva valului de migranţi din Africa şi Orientul Mijlociu. Oficialii de la Bruxelles au susţinut în numeroase rânduri că migraţia este încurajată şi chiar organizată de regimul Lukaşenko, din Belarus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Miroase a praf de puşcă în inima Europei. Armata din Belarus ar fi deschis focul asupra trupelor poloneze