Antena Meniu Search
x

Misiune de salvare contra-cronometru în Afganistan: Băiat de 9 ani, căzut de două zile într-o fântână adâncă de 25 de metri

Haidar, un băieţel de nouă ani din Afganistan a rămas blocat într-o fântână adâncă de 25 de metri, în urmă cu două zile, iar salvatorii încearcă de atunci să îl scoată la suprafaţă, într-o misiune contra cronometru.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 17.02.2022, 15:53

Oamenii au săpta un şanţ pentru a putea ajunge mai rapid la copil
Oamenii au săpta un şanţ pentru a putea ajunge mai rapid la copil - @amnakamuorr
  • Imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional

Imediat după ce a fost dată alerta, salvatorii au sosit la faţa locului şi au început să sape în jurul fântânii unde se află copilul de nouă ani, pentru a-l putea scoate la suprafaţă într-un timp cât mai scurt pentru ca viaţa lui să nu fie pusă în pericol, scrie Daily Mail.

Operaţiunea de salvare vine la doar două săptămâni după ce o misiune similară a fost desfăşurată în Maroc, după ce Rayan Awram, în vârstă de cinci ani, a căzut într-o fântână adâncă de 30 de metri. Din nefericire, corpul micuţului a cedat, medicii declarând la acel moment decesul său.

Operaţiune de salvare a unei vieţi omeneşti

Mai multe imagini distribuite pe rețelele de socializare, inclusiv de oficiali ai noului guvern taliban din Afganistan, l-a arătat pe Haidar blocat în fântână, capabil să-și miște brațele și partea superioară a corpului. În filmare băiețelul se aude plângând. 

Pe acelaşi subiect

Tatăl copiluluise aude vorbind cu acesta, rugândul să îşi păstreze calmul pentru că toţi încearcă să îl salveze. ”Ești bine, fiul meu? Vorbește cu mine și nu plânge, lucrăm să te scoatem”, sunt vorbele bărbatului. Copilul îi răspunde şi promite să continue să vorbească pentru ca salvatorii să ştie în permanenţă că este viu.

Modalitatea de salvare pare a fi similară cu ceea ce au încercat salvatorii dinn Maroc la începutul lunii februarie, când Rayan a căzut într-o  fântână 32 de metri în afara casei sale din satul Ighran, în provincia nordică Chefchaouen.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Misiune de salvare contra-cronometru în Afganistan: Băiat de 9 ani, căzut de două zile într-o fântână adâncă de 25 de metri