”Aproape am ajuns”. Operațiunea de salvare a copilului de 5 ani blocat în fântână, în Maroc, a intrat în linie dreaptă. Risc uriaș pentru salvatori
Operațiunea de salvare a băiețelului de cinci ani, blocat într-o fântână adâncă de 32 de metri, continuă în Maroc, unde zeci de oameni fac eforturi disperate pentru a-l scoate în viață la suprafață.
Echipajele de salvare au făcut o groapă paralelă cu fântâna în care se află băiețelul, dar ultimii 2 metri ai tunelului orizontal sunt cei mai periculoși, din cauza riscului producerii de alunecări de teren. Iar salvatorii au fost nevoiți de câteva ori să oprească temporar lucrările, pentru a reuși să înainteze în siguranță pe sub pământ.
Risc crescut de alunecări de teren în zonă
O groapă masivă a fost săpată în dealul de lângă fântână, lăsând o gaură căscată în pământul roșcat. Sâmbătă dimineața, muncitorii au început să sape orizontal spre fântână și să instaleze tuburi de beton pentru a preveni alunecările de teren și pentru a-l scoate pe băiat în siguranță, scrie mapexpress.ma.
„Aproape am ajuns”, a spus unul dintre liderii operațiunii, Abdesalam Makoudi, adăugând „oboseala începe să pună stăpânire pe noi, dar întreaga echipă de salvare rezistă”.
- ANIMAȚIE GRAFICĂ. Operațiune de salvare dramatică în Maroc: cinci excavatoare sapă de patru zile pentru a salva...
- Imagini cu copilul de cinci ani căzut în fântână, în Maroc. Salvatorii îl monitorizează cu o cameră video...
- Un copil de cinci ani este blocat de aproape trei zile într-o fântână, în Maroc. Salvatorii au de săpat o...
Inclusiv sâmbătă experții au coborât conducte cu apă și oxigen în fântâna în care se află băiețelul, precum și o cameră video pentru a-l monitoriza, însă nu au mai oferit informații despre starea copilului.
Imagini cu copilul de cinci ani, ghemuit, pe fundul fântânii de 32 de metri adâncime
Vineri, imaginile din interiorul fântânii l-au arătat pe băiatul de cinci ani ghemuit, conștient și cu răni la cap.
„Mă rog și îl implor pe Dumnezeu să iasă din acea fântână viu și în siguranță”, a declarat mama lui Rayan, Wassima Kharchich, pentru televiziunea locală 2M. „Te rog, Doamne, alina durerea mea și a lui”.
Mii de marocani au apelat la rețelele de socializare pentru a-și exprima simpatia față de băiat și familia lui. Hashtag-ul #SaveRayan a fost popular de ore în șir în Maroc, iar postările de pe Twitter au atras atenția globală asupra eforturilor de salvare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰