Antena Meniu Search
x

Video Mister în cazul tragediei din Belgia, unde a murit un român iar alți 5 au fost răniți. Nimeni nu își explică cum s-a prăbușit școala

Tragedie cumplită în Belgia, unde cel puţin un muncitor român a murit şi alţi cinci au fost răniţi, după ce o parte dintr-o şcoală aflată în construcţie s-a prăbuşit. Bilanţul încă provizoriu al accientului vorbeşte de 3 morţi şi 12 răniţi.

de Redactia Observator

la 19.06.2021, 22:37

Vezi și

În doar câteva secunde, o parte din clădirea, aflată în construcţie, s-a prăbuşit într-un nor de praf, cu tot cu schelele pe care se aflau muncitorii români. Lucrau să cureţe faţada şi la demolarea unei podele în momentul în care a căzut construcţia. 17 oameni au fost prinşi prizonieri sub mormanul de ciment şi fier. Pentru 4 dintre ei, printre care şi un român, salvatorii nu au mai putut face nimic. 

Alţi patru români se află printre răniţi

De sub dărâmături au fost scoşi în viaţă 12 oameni. Toţi au fost duşi la spital. Potrivit presei belgiene, majoritatea au răni grave, dar starea lor este stabilă. Operaţiunile de salvare nu s-au oprit o clipă. Doi oameni sunt căutaţi şi acum, la mai bine de 24 de ore de la tragedie. Speranţele ca ei să mai fie găsiţi în viaţă sunt totuşi mici. 

Wouter Bruyns, purtător de cuvânt al Poliţiei: Căutările sunt în curs de desfăşurare. Pompierii lucrează chiar în aceste momente, alături de protecţia civilă. Au fost mobilizaţi şi câini poliţişti. Câinii sunt mult mai flexibili la căutările sub dărâmături decât oamenii. Riscul este mai mic pentru că ei au o greutate mai scăzută, dar este o situaţie precară. 

La locul tragediei a venit şi Regele Belgiei

Monarhul a transmis mesaje de condoleanţe familiilor celor decedaţi şi s-a rugat pentru însănătoşirea rapidă a celor răniţi. Cât despre cauzele accidentului, nimeni nu îşi poate explica ce s-a întâmplat. Autorităţile le-au cerut localnicilor să evite zona până când vor afla cum şi de ce s-a produs tragedia.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mister în cazul tragediei din Belgia, unde a murit un român iar alți 5 au fost răniți. Nimeni nu își explică cum s-a prăbușit școala