Antena Meniu Search
x
LIVE

Foto Misterul "femeii din cufăr" rezolvat după 53 de ani. Tânăra a fost găsită pe jumătate dezbrăcată și strangulată cu o cravată, în spatele unui bar din Florida

După 53 de ani, anchetatorii au reușit să facă lumină parțial într-un caz nerezolvat. „Femeia din cufăr” a fost în sfârșit identificată cu ajutorul testelor ADN, după mai bine de jumătate de secol.

De Monica Palade la 03.06.2023, 10:45

Victima, căreia i se spusese „Doamna din cufăr”, fusese descoperită într-o noapte de Halloween din 1969, în apropierea unei păduri, în spatele unui bar din St Petersburg, Tampa Bay, Florida. În interior, femeia era înfășurată într-o prelată de plastic, purtând doar o bluză de pijama. Fusese lovită violent în zona capului și sugrumată cu o „cravată bolo”, o cravată de cowboy.

În acea seară, doi copii văzuseră doi bărbați albi scoțând cufărul negru dintr-o dubiță și aruncându-l în tufă. Sosiți la fața locului, oamenii legii au făcut imediat descoperirea macabră. Dar asta a fost tot. Femeia nu fusese niciodată identificată și nici criminalul său.

O mamă a cinci copii din Chicago

Misterul a planat până anul acesta. Una dintre aceste probleme a fost în sfârșit rezolvată, spune poliția din Florida. „Doamna din cufăr” se numea Sylvia June Atherton. În vârstă de 41 de ani și din Tucson, Arizona, era mamă a cinci copii și dispăruse în Chicago, la mai bine de 1.600 km de locurile unde i-a fost descoperit cadavrul. „După 53 de ani, „Doamna din cufăr” are în sfârșit un nume”, a declarat Mike Kovacsev, șef adjunct al poliției din Sankt Petersburg, potrivit Le Parisien.

Pe acelaşi subiect

Femeia a fost îngropată sub numele de „Jane Doe” în cimitirul Memorial Park din Sankt Petersburg. Cazul a atras într-adevăr atenția presei și a detectivilor amatori și a făcut obiectul unor emisiuni de televiziune. Degeaba. Până în 2010, justiția a cerut exhumarea trupului său. Dar probele de dinți și oase pe care le-au colectat erau prea degradate.

În sfârșit, anul acesta a reapărut o mostră de păr și piele prelevată în timpul autopsiei originale a Sylviei Atherton, fără ca autoritățile să dezvăluie în ce circumstanțe. Analizate de laborator, probele au scos la iveală identitatea femeii, care avea 41 de ani când a fost ucisă.

În căutarea adevărului

„Este șocant, pentru că au trecut atâția ani”, spune Sillen Gates, fiica femeii, care locuiește în California. Habar n-aveam ce s-a întâmplat cu ea”.

Sillen Gates avea 5 ani, în 1965, când mama ei a plecat din Tucson la Chicago cu noul ei soț, Stuart Brown și cu trei dintre copiii ei. Fata rămâne cu tatăl ei, fostul soț al Sylviei și fratele ei de 11 ani. „Ne-am gândit că vom auzi de ei la un moment dat, dar viața a continuat. Eram mică”, mai spune fiica victimei. Cu toate acestea, fetița nu și-a uitat niciodată mama și a încercat să o găsească pe ea și pe surorile sale. Fără succes.

Stuart Brown, cel de-al doilea soț al Sylviei, a murit în 1999, la Las Vegas. El nu și-a declarat niciodată soția dispărută și nu a menționat-o nici în testamentul său, a spus poliția.

Poliția încearcă acum să afle cine a ucis-o pe Sylvia Atherton. Totodată, Kimberly, Anne Brown și Donna, cele trei fiice ale femeii care locuiau cu ea la momentul dispariției, sunt căutate. „Nu au fost localizate și ar putea avea informații suplimentare cu privire la caz”, a spus adjunctul șefului poliției din Sankt Petersburg.

„Am dori ca problema să fie rezolvată. Am dori să aflăm cine a făcut asta”, susține Syllen Gates, care vrea să-și găsească surorile. „Este posibil să nu reușim să facem o arestare. Dar trebuie să arătăm că ne pasă", mai spune adjunctul șefului de poliție.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Misterul "femeii din cufăr" rezolvat după 53 de ani. Tânăra a fost găsită pe jumătate dezbrăcată și strangulată cu o cravată, în spatele unui bar din Florida