Antena Meniu Search
x

Misterul se adânceşte în cazul cursei MH370, după mai bine de patru ani de cercetări

Misterul se adânceşte, la mai bine de 1.600 de zile de la dispariţia avionului plin cu peste 200 de oameni, deasupra Oceanului Indian. Raportul final al tragediei este gata. Are 500 de pagini, dar nu lămureşte nici acum modul în care aeronava s-a evaporat.

Vezi și

Misterul se adânceşte, la mai bine de 1.600 de zile de la dispariţia avionului plin cu peste 200 de oameni, deasupra Oceanului Indian. Raportul final al tragediei este gata. Are 500 de pagini, dar nu lămureşte nici acum modul în care aeronava s-a evaporat. Nu se ştie nici măcar cine pilota avionul Malaysia Airlines, pe 8 martie, 2014. 

După patru ani de cercetări, raportul final în cazul aeronavei Malaysia Airlines nu aduce nicio concluzie clară asupra tragediei care a făcut 239 de victime. 

Potrivit anchetatorilor, avionul care zbura de la Kuala Lumpur către Beijing a deviat, la un moment dat, de la traseu. Turnul de control a pierdut legătura cu piloţii, iar aeronava s-a îndreptat spre Oceanul Indian. Apoi a dispărut total de pe radar.

Persoana aflată la manşă a întors în mod intenţionat avionul din drum. E o descoperire-cheie, care elimină astfel ipoteza că aeronava a fost deturnată de la distanţă. De aici, misterul se adânceşte şi mai mult. 

Două operaţiuni de căutare de mare amploare, desfăşurate pe o suprafaţă de 120 de mii de kilometri pătraţi, s-au încheiat cu un eşec răsunător. Cele câteva bucăţi de fuselaj găsite în timpul cercetărilor nu i-au ajutat pe anchetatori să facă lumină în acest caz. 

După patru ani de aşteptare, revolta rudelor celor dispăruţi atinge cote maxime.

"Sunt confuză. Nimic nu a ieşit la iveală şi din nou, nu ni s-a oferit niciun răspuns. Este inacceptabil" a spus soţia unui pasager dispărut. 

Raportul a descoperit nereguli inclusiv din partea controlorilor de trafic aerian din Malaezia, care n-ar fi dat alarma la timp, după dispariţie. Din această cauză, directorul general al aviaţiei civile din această ţară şi-a dat demisia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Misterul se adânceşte în cazul cursei MH370, după mai bine de patru ani de cercetări