Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Moarte cumplită într-un oraş din Spania. Doi fraţi şi părinţii lor, ucişi într-un incendiu provocat de un telefon mobil

Moarte cumplită într-un oraş din Spania. Doi fraţi şi părinţii lor au pierit într-un incediu provocat de un telefon mobil. Dispozitivul fusese lăsat la încărcat, însă bateria s-a supraîncălzit în timpul nopţii şi a explodat. 

de Redactia Observator

la 08.10.2024 , 21:53

Incendiul a izbucnit duminică noaptea, într-o casă cu etaj din oraşul spaniol Guillena, de lângă Sevilla. Soţii şi fiul lor în vârstă de 16 ani au fost blocaţi în interior de flăcările care au înghiţit parterul în doar câteva minute. Nici ferestrele de la etaj nu au fost o cale de scăpare pentru ei. Pentru că orăşelul a căzut adesea pradă hoţilor, oamenii au pus gratii la geamuri. 

"Erau în partea de sus acasei, care dă spre terasă. Înteleg că rapiditatea cu care s-a extins focul, şi fumul i-a împiedicat să iasă", a declarat Lorenzo Medina, primarul din Guillena.

Fiul cel mare al familiei, un tânăr de 20 de ani, se întorcea de la o petrecere, când a văzut fumul dens ieşind din casă. "El locuia în Sevilla, dar se făcuse târziu şi s-a hotărât să rămână în casa părinţilor lui", spune o vecină. "Când a deschis uşa şi a văzut nu a mai stat pe gânduri, ca fiecare dintre noi. A intrat să-şi salveze părinţii şi fratele şi niciunul dintre ei n-a mai ieşit", adaugă vecina.

Vezi și

De vină pentru tragedie este un telefon mobil

Anchetatorii spanioli au stabilit că de vină pentru tragedie este un telefon mobil. Dispozitivul a fost pus la încărcat peste noapte pe o canapea. După câteva ore, bateria telefonului s-a supraîncălzit şi a luat foc. "Este o zi tristă pentru tot oraşul, o tragedie. Suntem consternaţi şi fără răspunsuri în acest caz", mai spune Lorenzo Medina, primarul din Guillena.

Incendiul de la Guillena este al doilea cel mai grav declanşat de un dispozitiv electric, din acest an din Spania. În februarie, 10 persoane au murit atunci când o trotinetă electrică a explodat într-o clădire de paisprezece etaje din Valencia. Pompierii ne recomandă să ne lăsăm telefoanele la încărcat pe o suprafaţă rece şi tare şi să folosim o priză inteligentă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?
Observator » Ştiri externe » Moarte cumplită într-un oraş din Spania. Doi fraţi şi părinţii lor, ucişi într-un incendiu provocat de un telefon mobil