Antena Meniu Search
x

Moartea prinţesei Diana, subiect de film. Producţia prezintă impactul tragicului eveniment asupra englezilor de rând

Un lungmetraj de televiziune care va prezenta impactul pe care l-a avut decesul prinţesei Diana asupra oamenilor obişnuiţi din Marea Britanie va fi difuzat de BBC în 2017, informează The Guardian.

Un lungmetraj de televiziune care va prezenta impactul pe care l-a avut decesul prinţesei Diana asupra oamenilor obişnuiţi din Marea Britanie va fi difuzat de BBC în 2017, informează The Guardian.

Lungmetrajul TV ”Diana and I” va prezenta evenimente din săptămâna ce a urmat decesului Prinţesei Diana, care a murit într-un accident de maşină, în august 1997, în Paris.

Scris de Jeremy Brock, ale cărui lucrări includ filmul de Oscar ”The Last King of Scotland”, filmul va prezenta vieţile a patru persoane care nu au avut nicio legătură personală cu prinţesa Diana, dar care, totuşi, au fost afectaţi de decesul ei.

”Diana and I” este cea de-a doua dramă care va fi difuzată de BBC în 2017 ce abordează impactul pe care îl are familia regală asupra publicului din Marea Britanie. Televiziunea a difuzat recent ”King Charles III”, o adaptare a piesei lui Mike Bartlett care explorează un viitor fictiv, în care prinţul de Wales ajunge pe tron, dând startul unor tulburări în societate. Prezentând o apariţie a fantomei prinţesei Diana, drama a fost văzută de mulţi telespectatori drept o îndrăzneală a BBC, televiziune percepută de obicei ca o simpatizantă a familiei regale.

În filmul ”Diana and I” nu vor apărea actori în rolul prinţesei Diana sau ai altor membri ai familiei regale, iar Jeremy Brock a declarat că deşi acest an marchează comemorarea de 20 de ani de la moartea prinţesei, pelicula nu este scrisă în memoria ei.

Filmul va fi regizat de Peter Cattaneo, iar din distribuţie vor face parte Tamsin Greig, Tuppence Middleton şi Neil Morrissey.

”Mi-am dorit să explorez vieţile a patru oameni obişnuiţi şi a modului în care ei au interiorizat amintirile pe care le aveau despre Diana, imediat după decesul ei. Săptămâna care a urmat accidentului ei de maşină fatal a fost diferită faţă de oricare alta. Ne-a provocat stări emoţionale pe care nu le avem foarte des. Filmul nu este unul scris în memoria ei. Este o sărbătorire a ceea ce înseamnă să fii om – bun şi rău – în şocul vieţii reale”, a spus Jeremy Brock.

Deşi au trecut două decenii de la decesul ei, prinţesa Diana rămâne prezentă în amintirea britanicilor. Prinţul Harry a vorbit recent pentru prima dată despre felul în care l-a afectat moartea mamei sale, având la acel moment vârsta de 12 ani şi fiind nevoit să îşi plângă mama în vizorul public. 

Prinţesa Diana, prima soţie a prinţului Charles, a murit, la vârsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, după ce limuzina în care se afla alături de iubitul său, Dodi al-Fayed, s-a izbit de un parapet într-un pasaj din Paris.

BBC nu este singura televiziune care are în grilă proiecte despre viaţa şi moştenirea lăsată de prinţesa Diana. Serialul ”Feud”, regiat de Ryan Murphy, pentru televiziunea americană FX, va prezinta în cel de-al doilea sezon divorţul prinţesei Diana de prinţul Charles, iar serialul ”The Crown”, transmis de Netflix, pănuieşte să prezinte istoria familiei regale de-a lungul a şase sezoane, cu cel de-al patrulea şi cel de-al cincilea sezon având-o în centru pe ”Lady Di”.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Moartea prinţesei Diana, subiect de film. Producţia prezintă impactul tragicului eveniment asupra englezilor de rând