Primul preşedinte ales democratic în istoria modernă a Egiptului a murit în sala de judecată (Video)
Mohammed Morsi, în vârstă de 67 de ani, a leşinat în timp ce se adresa instanţei şi a fost transportat la spital, însă medicii nu au mai putut să facă nimic.
Mohammed Morsi, în vârstă de 67 de ani, a leşinat în timp ce se adresa instanţei şi a fost transportat la spital, însă medicii nu au mai putut să facă nimic.
Reacţii au venit din întreaga lume. Mişcarea "Fraţia Musulmană" a dat vina pe Administraţia penitenciarelor din Egipt pentru uciderea fostului lider de la Cairo.
Iar preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan a transmis că Morsi, care fusese condamnat pentru incitare la violenţă împotriva manifestanţilor din 2012 şi 2013, a fost un martir.
- NYT: Amazon vrea să cumpere TikTok. Oferta de ultim moment, trimisă printr-o scrisoare lui JD Vance
- Primul pas al administraţiei Trump în anexarea Groenlandei: oficialii estimează preţul insulei
- Româncă premiată de Departamentul de Stat din SUA pentru curaj. Melania Trump: "Georgiana exemplifică iubirea în...
- Trump și-ar fi anunțat echipa că Elon Musk va pleca de la Casa Albă în curând
- Moartea lui Val Kilmer. Cum a ajuns să joace ultimul său rol în noul "Top Gun", deși și-a pierdut vocea
La aproape 5 ani după ce a fost înlăturat de la putere de către armată, Mohamed Morsi s-a stins din viaţă în sala de judecată.
Fostul polititican în vârstă de 67 de ani ar fi discutat cu judecătorul din dosarul său preţ de 20 de minute, înaintea să îşi piardă cunoştinţa.
Primul preşedinte ales democratic în Egiptul modern a fost transportat rapid la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.
Televiziunea de stat egipteană a transmis că Morsi a suferit un atac de cord.
După anunţul decesului său, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a adus un omagiu lui Morsi, căruia i-a fost unul dintre principalii aliaţi.
Mesaje de condoleanţe şi de susţinere pentru familie au fost transmise şi din Qatar, de către gruparea palestiniană Hamas, de ONU sau Amnesty International. Cea mai importantă formaţiune politică islamică din Iordania acuză autorităţiile egiptene de uciderea lui Morsi.
Morsi ispăşea o pedeapsă de 20 de ani de detenţie pentru incitare la violenţă împotriva manifestanţilor din 2012 şi 2013.
Totodată, fusese condamnat pe viaţă pentru spionaj în favoarea Iranului, Qatarului şi a mişcării palestiniene Hamas.
Membrii Frăţiei Musulmane susţin că Morsi era ţinut în cuşti la procese, că nu îi erau administrate medicamentele de care avea nevoie şi că nu mai primise vizite de aproape an.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰