Momentul dramatic în care o fetiţă este salvată, după ce barca gonflabilă în care se afla s-a îndepărtat în larg - VIDEO
O fetiţă îngrozitor de speriată a fost salvată de o echipă de salvamari, după ce barca gonflabilă în care se afla s-a deplasat în larg, purtată de valuri.
În ciuda faptului că era legată de țărm, frânghia s-a desprins, iar barca gonflabilă s-a deplasat departe în larg, lăsând copila să urle de spaimă, după ajutor.
Momentul extrem de emoţionant a fost surprins video de o cameră prinsă de echipamentul unuia dintre salvatori. În momentul în care i-a văzut venind, copila a început să strige frenetic şi să implore după ajutor.
„Sunt foarte speriată! Vă rog să mă ajutaţi” poate fi auzită spunând, printre lacrimi şi suspine.
Din fericire, un apel la numărul unic de urgenţă a anunţat Garda de Coastă care a plecat imediat în misiunea de salvare. Echipajul a localizat-o rapid pe fetiţa care plângea şi ţipa după ajutor, plutind în derivă pe o saltea gonflabilă. După ce a fost urcată în siguranţă în barca salvamarilor, copila a fost adusă la ţărm şi reunită cu familia ei. Incidentul a avut loc în Ryhl, Marea Britanie.
Sfatul salvamarilor
Salvamarii au lansat recent şi o campanie legată de siguranţa pe plajă şi avertizează turiştii care se deplasează în larg să fie conştienţi de pericole.
„Ne așteptăm ca vara aceasta să fie mai aglomerată ca niciodată în staţiuni. Vrem ca oamenii să se bucure de plajă, dar îi îndemnăm pe toți să respecte apa, să se gândească la propria siguranță și să știe ce să facă în caz de urgență. Sfatul nostru principal este să mergeţi la plajă în zonele în care veghează salvamarii şi să înotaţi între steagurile roşii şi galbene, fără să vă avântaţi în larg. Salvamarii vor patrula în această vară pentru a vă oferi sfaturi despre siguranţă, oferind suport atunci când este nevoie. Zonele de coastă oferă o mare oportunitate de a vă bucura de aer proaspăt și spații deschise, dar pot fi un mediu imprevizibil și periculos, în special la începutul verii, când temperatura aerului începe să se încălzească, dar temperatura apei rămâne periculos de rece, crescând riscul de șoc hipotermic" a spus Gareth Morrison, șeful Gărzii de Coastă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰