Antena Meniu Search
x

Video Momentul exploziei din Ierusalim. Un băiat de 16 ani a murit şi zeci de oameni au fost răniţi, într-un dublu atac terorist

Un dublu atac terorist a făcut zeci de victime în această dimineaţă în Israel. Un băiat în vârstă de 16 ani a murit şi alte 22 de persoane au fost rănite după ce două bombe au explodat în două zone din Ierusalim. Momentul primei explozii a fost surprins de camerele de supraveghere. La scurt timp, o a doua explozie a avut loc, la o intersecţie din nordul Ierusalimului.

de Redactia Observator

la 23.11.2022, 14:42

Vezi și

Cel puţin o persoană a murit şi alte 22 au fost rănite, miercuri dimineaţă, în două atacuri cu bombă produse în două staţii de autobuz din Ierusalim, transmit agenţiile internaţionale de presă, citând responsabili israelieni. Un corespondent al presei locale spune că ambele bombe au fost detonate de la distanță și că au fost pline de cuie. Poliția tratează aceste cazuri ca fiind un dublu atac terorist palestinian coordonat. 

Atacuri cu bombă la Ierusalim

O explozie survenită într-o staţie de autobuz la periferia Ierusalimului a provocat cel puţin 12 răniţi, dintre care patru grav, iar o a doua, produsă la scurt timp după prima, a distrus un autocar şi a rănit trei persoane, potrivit serviciilor de salvare citate de AFP şi Reuters, conform Agerpres. Unul dintre răniţi a decedat la spital în urma rănilor suferite, au precizat poliţia şi serviciile de salvare. Agenţia israeliană de presă TPS a anunţat cel puţin un mort şi 18 răniţi, dar cele mai recente informaţii arată că bilanţul a crescut la 22 de persoane rănite.

Poliţia israeliană a afirmat într-un comunicat că bănuieşte că a fost vorba de un "atac terorist combinat" cu "încărcături explozive" amplasate în două locuri diferite. Premierul israelian în exerciţiu Yair Lapid urma să ia parte la o reuniune de urgenţă cu şefii serviciilor de securitate la orele prânzului, la cartierul general al armatei israeliene din Tel Aviv.

Pe acelaşi subiect

Ambasadorul UE, Dimităr Ţancev, s-a declarat "oripilat de aceste atacuri teroriste" şi a transmis "cele mai sincere condoleanţe familiilor victimelor", subliniind într-un comunicat că "terorismul nu este justificat niciodată".

Reacţia Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza

Mişcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a "salutat" atacurile, fără a le revendica, asigurând la rândul ei într-un comunicat că ele reprezintă "preţul crimelor şi agresiunilor" Israelului "împotriva poporului" palestinian.

După o serie de atacuri soldate cu decese în Israel, în martie şi aprilie, şi altele care au urmat, armata israeliană a efectuat peste 2000 de raiduri în Cisiordania. Aceste raiduri, împreună cu ciocnirile uneori asociate, au provocat peste 125 de decese în rândul palestinienilor, cel mai ridicat bilanţ din ultimii şapte ani, potrivit ONU, notează AFP.

Mai devreme, miercuri, armata israeliană a indicat că trupul neînsufleţit al unui civil israelian de 18 ani decedat marţi într-un "grav accident rutier" în Cisiordania ocupată a fost "răpit" de la un spital din Jenin, bastion al facţiunilor armate din nordul Cisiordaniei, unde fusese pronunţat decesul tânărului. Răpirea nu a fost revendicată deocamdată, dar potrivit unor surse locale citate de France Presse cadavrul se află în prezent în posesia unor militanţi palestinieni dintr-o tabără de refugiaţi din apropiere. Răpirea de israelieni, morţi sau vii, a mai servit în trecut drept monedă de schimb pentru grupări armate care cereau eliberarea de prizonieri sau restituirea cadavrelor palestinienilor ucişi în confruntări, păstrate de Israel. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Momentul exploziei din Ierusalim. Un băiat de 16 ani a murit şi zeci de oameni au fost răniţi, într-un dublu atac terorist