Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care două femei aruncă supă pe celebra pictură Mona Lisa, la Muzeul Luvru

Două activiste de mediu au aruncat astăzi cu supă de dovleac în faimoasa pictură a lui Leonardo da Vinci de la muzeul Luvru din Paris.

de Redactia Observator

la 28.01.2024, 19:57

Vezi și

Momentul în care două femei aruncă supă pe Mona Lisa, în semn de protest, a fost surprins de mai mulţi vizitatori ai Muzeului Luvru. Tinerele şi-au cerut dreptul la o alimentaţie sănătoasă şi au spus că agricultura Franţei este bolnavă, plină de chimicale. 

Pictura realizată de Leonardo da Vinci datează din secolul al XVI-lea şi se numără printre cele mai faimoase opere de artă din lume, scrie BBC.

Din fericire, creaţia este protejată de sticlă antiglonţ, aşa că este puţin probabil să fi fost afectată în vreun fel. Opera de artă este protejată de geam securizat de la începutul anilor '50, când a fost degradată de un vizitator care a stropit-o cu acid. În 2022, mai mulţi activişti au aruncat cu tort în tablou.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Momentul în care două femei aruncă supă pe celebra pictură Mona Lisa, la Muzeul Luvru