Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care patru lansatoare HIMARS trag în acelaşi timp. Imagini rare cu o acţiune desfăşurată în timpul zilei: ce e "ora HIMARS"

Lansatoarele HIMARS au devenit arma principala a armatei ucrainene din momentul în care SUA a trimis aceste dispozitive militare pe front. Ucrainenii le folosesc "la foc continuu", iar prezenţa HIMARS pare să fi echilibrat lupta.

Valentin Butnaru
de Valentin Butnaru

la 03.08.2022, 18:36

Momentul în care patru lansatoare HIMARS trag în acelaşi timp. Imagini rare cu o acţiune desfăşurată în timpul zilei: ce e "ora HIMARS"
- Profimedia

Contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker, cel care urmăreşte întreaga dispunere a armamentului de pe front încă din prima zi a războiului, a oferit imagini cu patru lansatoare HIMARS care trag în acelaşi timp. "Imagini rare cu nu mai puţin de patru M142 HIMARS în acţiune, trăgându-şi rachetele M31A1 GMLRS asupra unor ţinte ruseşti. Această înregistrare este remarcabilă nu doar datorită cantităţii, ci şi utilizării HIMARS-urilor pe timp de zi", scriu cei de la Ukraine Weapons Tracker.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit presei ucrainene, majoritatea atacurilor efectuate cu lansatoarele HIMARS se fac după lăsarea nopţii, în principal în intervalul 22:00 - 23:00. Din acest motiv, soldaţii ucraineni au poreclit această parte a zilei "ora HIMARS". Motivul pentru care atacurile sunt lansate după lăsarea întunericului e uşor de intuit: atât lansatoarele, cât şi poziţiile armatei ucrainene sunt mai greu de depistat.

Chiar şi aşa, armata rusă susţine că a distrus 6 din cele 12 lansatoare HIMARS pe care le are în dotare armata ucraineană. Afirmaţiile venite chiat de la conducerea Ministerului Apărării din Rusia au fost dezminţite categoric chiar de la Pentagon. "Suntem la curent cu aceste ultime afirmaţii ale ministrului Şoigu care sunt din nou, evident, false. Ceea ce se întâmplă, totuşi, este că ucrainenii folosesc cu o acurateţe şi o eficacitate devastatoare fiecare dintre sistemele de rachete, deplin confirmate pentru precizia lor, pe care SUA, aliaţii şi partenerii le-au oferit să se apere împotriva invaziei criminale şi brutale a Rusiei", a declarat Todd Breasseale, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Momentul în care patru lansatoare HIMARS trag în acelaşi timp. Imagini rare cu o acţiune desfăşurată în timpul zilei: ce e "ora HIMARS"