Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Momentul în care Vladimir Putin semnează anexarea teritoriilor ocupate și dă mâna cu liderii din Donbas, Herson și Zaporojie

Rusia a declarat vineri provinciile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie ca fiind parte a teritoriului său, a anunţat într-un discurs preşedintele rus Vladimir Putin, care a semnat împreună cu liderii acestor provincii ''tratatele'' de alipire la Federaţia Rusă şi a cerut Ucrainei ''să înceteze imediat ostilităţile'' şi să revină la masa negocierilor de pace. Discursul rostit în faţa elitei politice de la Kremlin a început cu o întârziere de 15 minute.

de Redactia Observator

la 30.09.2022 , 17:20

După un discurs de zeci de minute în care a acuzat Statele Unite și Marea Britanie că au aruncat în aer conductele Nord Stream din Marea Baltică, precum și că Occidentul că este „lacom” şi că vrea ca Rusia să fie „colonia” sa, Vladimir Putin a semnat documentele de anexare a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

La ceremonia de semnare a documentelor de anexare, desfăşurată la Kremlin, au fost prezenţi sute de oficiali ruşi, inclusiv parlamentari, dar şi liderii administraţiilor separatiste proruse din sud-estul Ucrainei.

Vladimir Putin a semnat documentele de anexare a regiunilor ucrainene împreună cu Evgheni Baliţki, liderul din Zaporojie, cu omologul acestuia din Herson, Vladimir Saldo, precum şi cu preşedinţii autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk, Denis Puşilin şi Leonid Pasecinik.

Vezi și

Putin a semnat documentele de anexare

"Oamenii au făcut o alegere fără echivoc. Vom forma patru noi regiuni ale Federaţiei Ruse, deoarece aceasta este voinţa a milioane de oameni. Este un drept al locuitorilor, bazat pe un articol al Cartei ONU, cel referitor la dreptul popoarelor la autodeterminare. Semnăm astăzi un acord de integrare a acestor regiuni în cadrul Federaţiei Ruse. (...)

Noi luptăm pentru măreața Rusie, pentru copiii și nepoții noștri, luptăm pentru cultura noastră, pentru limba noastră. Oamenii din Donbas, Herson și Zaporojie au ales să să alăture patriei mamă, iar adevărul este cu noi, Rusia este în spatele nostru", a declarat președintele Putin.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Momentul în care Vladimir Putin semnează anexarea teritoriilor ocupate și dă mâna cu liderii din Donbas, Herson și Zaporojie