Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin: Anglo-saxonii au aruncat în aer conductele Nord Stream

Vladimir Putin a acuzat direct, în timpul discursului de anexare a celor patru regiuni ucraineni, de la Kremlin, că SUA și Marea Britanie au aruncat în aer conductele Nord Stream din Marea Baltică. 

de Redactia Observator

la 30.09.2022, 16:13

Vladimir Putin: Anglo-saxonii au aruncat în aer conductele Nord Stream
Vladimir Putin: Anglo-saxonii au aruncat în aer conductele Nord Stream - Youtube

"Anglo-saxonii au început să saboteze și să organizeze explozii pe conductele din Marea Baltică. Încearcă să creeze o axă nouă, Washington-Seul prin Turcia. Ne privesc ca pe niște dușmani"a declarat Vladimir Putin la Kremlin în cadrul ceremoniei de anexare, considerată de SUA, UE și întregul Occident ca fiind ilegală.

”Acestea sunt principiile NATO, se bazează pe dominație, vorbind despre o dragoste pentru pace. Ce cuvânt, pace. Vor să submineze toate statele suverane. Rusia, Iran, China, multe țări sunt pe această listă. Impun sancțiuni în statele care nu le convin și asta părțim și noi cu Ucraina.

Elitele din Vest nu vor să pună punct crizelor pe care le-au declanșat. Vestul nu are dreptul să creeze aceste probleme. Politicienii din Europa spun acum că oamenii trebuie să mănânce mai puțin și să se îmbrace mai gros. Cine nu e de acord e tratat ca inamic și li se spune că Rusia e sursa tututor problemelor. Este o minciună" a mai spus Putin. 

Putin proclamă oficial anexarea a patru provincii ucrainene şi cere Kievului să înceteze imediat ostilităţile

Pe acelaşi subiect

Rusia a declarat vineri cele patru provincii ucrainene, Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, ca fiind parte a teritoriului său, a anunţat într-un discurs preşedintele rus Vladimir Putin, care a cerut Ucrainei ''să înceteze imediat ostilităţile'' şi să revină la masa tratativelor, relatează agenţiile internaţionale de presă. ''Ne vom apăra teritoriul prin toate mijloacele'', a promis liderul de la Kremlin, acuzând Occidentul că duce un ''război hibrid'' împotriva Rusiei.

''Îndemnăm regimul de la Kiev să înceteze imediat atacurile, toate ostilităţile şi să revină la masa negocierilor'', a cerut Putin în discursul susţinut în faţa membrilor guvernului, ai parlamentului şi altor reprezentanţi ai statului rus.

Lideri proruşi din cele patru provincii ucrainene parţial ocupate de trupele ruse după invazia începută pe 24 februarie urmează să semneze la Moscova tratatele de alipire a acestora la Federaţia Rusă, în urma unor aşa-zise referendumuri desfăşurate în acele provincii.  Trupele ruse controlează aproape integral provinciile Lugansk şi Herson şi circa 60% din Doneţk şi Zaporojie.

Serviciul de informaţii externe al Rusiei susţine că Occidentul este implicat în sabotarea gazoductelor Nord Stream

Şeful serviciului de informaţii externe al Rusiei, Serghei Narîşkin, a susţinut vineri că are dovezi privind implicarea Occidentului în sabotarea gazoductelor Nord Stream 1 şi 2 din Marea Baltică, transmite Reuters. "Deţinem materiale care indică spre o pistă occidentală în organizarea şi implementarea acestor acţiuni teroriste", a spus el, conform agenţiei de presă ruse Interfax, fără a preciza pe ce probe îşi bazează afirmaţia.

Este cea mai directă acuzaţie de până acum la adresa Occidentului, din partea unui oficial rus de rang înalt. Preşedintele rus Vladimir Putin declarase joi că "sabotajul fără precedent" împotriva conductelor de gaz este "o acţiune de terorism internaţional". Uniunea Europeană anchetează cauzele scurgerilor de gaze din Nord Stream 1 (operată de Gazprom) şi 2, suspectând - aşa cum a anunţat deja - că deteriorarea celor două conducte, în largul coastelor Danemarcei şi Suediei, a fost urmarea unor sabotaje.

Ministrul suedez al energiei, Khashayar Farmanbar, a afirmat vineri că este "foarte probabil" ca atacul asupra conductelor să fi fost efectuat intenţionat de un actor de stat. După detectarea primelor avarii săptămâna aceasta, oficialităţi de la Moscova au sugerat că în spatele acţiunii se află Occidentul, condus de SUA. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat că Washingtonul are de câştigat din întreruperea conductelor.

Luni, când s-au descoperit avariile, gazoductele nu funcţionau, însă conţineau gaz. Nord Stream AG, operatorul conductei Nord Stream 1, a comunicat că se aşteaptă ca scurgerea de gaz să înceteze până lunea viitoare, însă nu a reuşit să ajungă în zonă pentru a evalua daunele la faţa locului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin: Anglo-saxonii au aruncat în aer conductele Nord Stream