Antena Meniu Search
x

Vladimir Putin a semnat anexarea celor patru regiuni din Ucraina: Ne vom apăra teritoriul prin toate mijloacele. Kievul să înceteze imediat atacurile şi să revină la masa negocierilor

Vladimir Putin a anunțat astăzi anexările ilegale ale regiunilor Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. Preşedintele rus a semnat, joi noapte, decretele de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporijie, care este un pas intermediar către anexarea oficială a acestor teritorii. La Moscova este programat un mare miting.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 30.09.2022, 17:00

UPDATE 15:55 Putin a semnat tratatele pentru anexarea celor patru regiuni ocupate

După un discurs de zeci de minute, Vladimir Putin a semnat tratatele pentru anexarea celor patru regiuni ocupate, în prezența lui Evgheni Baliţki, liderul din Zaporojie, omologul acestuia din Herson, Vladimir Saldo, precum şi a preşedinţilor autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk, Denis Puşilin şi Leonid Pasecinik.

UPDATE 15:20 Vladimir Putin anunță oficial anexarea teritoriilor ucrainene ocupate

"Rezultatele sunt cunoscute și voi stiți foarte bine care au fost acestea. Rusia accepta Lugansk, Donețk, Herson și Zporojie. Rusia are patru noi regiuni. Legile ruse se vor aplica către noii noștri cetățeni, pentru că aceasta este dorința a millioane de cetățeni. Este dreptul lor natural.

Pe acelaşi subiect

Sunt generații întregi născute în urma tragediei părbușirii URSS. Atunci, guvernul s-a destrămat fără să țină cont de dorința a milioane de ruși. Oamenii s-au trezit prizonieri în țări pe care nu le cunoșteau. După revoluția din Rusi s-au creat republici care nu existau și au pus oamenii în fața unui fapt împlinit", potrivit președintelui rus.

Vladimir Putin a semnalat disponibilitatea reluării negocierilor de pace cu Ucraina, dar a subliniat că statutul regiunilor anexate "nu va face obiectul discuţiilor", întrucât "au făcut o alegere definitivă". "Occidentul trebuie să ştie că locuitorii acestor regiuni vor fi mereu cetăţenii noştri", a precizat liderul de la Kremlin.

"Rușii sunt uniți și nu este nimic mai puternic decât dorința a milioane de oameni care vorbesc aceeași limbă, cu tradiții și strămoși comuni. Nu este nimic în neregulă pentru ca acești oameni să se întoarcă la patria mamă. Îi cerem Kievului să oprească focul. Suntem gata să mergem la masa negocierilor. Armata ucraineană trebuie să înceteze imediat ostilităţile. Ne vom proteja teritoriile prin toate mijloacele posibile şi vom face totul pentru garantarea securităţii populaţiei noastre.

Cu toate că Vestul a decis ruperea URSS, nu ne vom raporta la acest status quo. Vestul se aștepta ca Rusia să nu-și revină, dar ne-am ridicat mai puternici. Rusia e pregătită să-și reia locul în lume. Vestul încă încearcă să ne distrugă statul, să ne sărăcească populația, să ne ucidă cetățenii. Vestul folosește dolarul ca pe o armă, asta o fac peste tot în lume, să profite de această hegemonie.

Înțelegerile pe care le-am făcut privind tratatele nucleare, au fost numai minciuni. Aceste tratate au fost rupte în bucăți. Ei ne cred proști. Rusia este o civilizație de mii de ani. Ne facem propriile reguli, nu vom trăi după regulile lor. Vestul nu poate accepta că nu trebuie să domine întreaga lume.

Unul dintre motivele din spatele acestei rusofobii este faptul că noi am decis să nu fim jefuiți când Vestul a început să-și creeze coloniile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Țările vestice au spus că aduc libertate și democrație altor popoare, dar au făcut exact invers. Este o ipocrizie. SUA sunt singura țară din lume care a folosit arme nucleare împotriva Japoniei. SUA au folosit napalm în Vietnam, au ocupat Coreea, Vietnamul și alte țări și se consideră aliați. SUA și UK au colonizat orașe din Germania fără nicio nevoie militară. Liderii acestor țări sunt mincinoși, nu doar în birouri ci și în viața privată. Sunt niște șerpi. Vorbesc despre arme biologice, au creat o migrație uriașă, oamenii mor. Toți pleacă din Ucraina. Elitele americane folosesc tragedia acestor oameni pentru a crește statutul altor țări.

Anglo-saxonii au început să saboteze și să organizeze explozii pe conductele din Marea Baltică. Încearcă să creeze o axă nouă, Washington – Seul prin Turcia. 

Ne privesc ca pe niște dușmani. Acestea sunt principiile NATO - se bazează pe dominație, vorbind despre o dragoste pentru pace. Vor să submineze toate statele suverane. Rusia, Iran, China, multe țări sunt pe această listă. Impun sancțiuni în statele care nu le convin și asta părțim și noi cu Ucraina. Elitele din Vest nu vor să pună punct crizelor pe care le-au declanșat. Vestul nu are dreptul să creeze aceste probleme.

Politicienii din Europa spun acum că oamenii trebuie să mănânce mai puțin și să se îmbrace mai gros. Cine nu e de acord e tratat ca inamic și li se spune că Rusia e sursa tututor problemelor. Este o minciună.

Noi luptăm pentru măreața Rusie, pentru copiii și nepoții noștri, luptăm pentru cultura noastră, pentru limba noastră. Oamenii din Donbas, Herson și Zaporojie au ales să să alăture patriei mamă, iar adevărul este cu noi, Rusia este în spatele nostru", a declarat liderul de la Kremlin.  

UPDATE 15:10 Neclarităţi cu privire la teritoriul ucrainean pe cale să fie anexat efectiv

Preşedintele rus Vladimir Putin urmează să semneze vineri anexarea a patru teritorii din Ucraina, însă era neclar, cu puţin înainte de ceremonia de semnare a anexării, ce teritorii anume din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson, Doneţk şi Lugansk urmează să fie anexate efectiv, scrie The Guardian.

Rusia revenidcă aproximativ 109,000 de kilometri pătraţi din teritoriul Ucrainei, reprezentând 18% din suprafaţa ţării, în afară de Peninsula ucraineană Crimeea, pe care a anexat-o în 2014. În cazul în care Rusia reuşeşte să cucerească tot teritoriul pe care-l revendică, Putin ar anexa 22% din Ucraina. Însă forţele ruseşti nu deţin controlul asupra întregului teritoriu pe care-l revendică.

Chiar vineri, în ziua anexării, liderul ”republicii popular” de la Doneţăk, Denis Puşilin, a recunoscut că bastionul rus de la Lîman este ”aproape încercuit” de către armata ucraineană. Peskov a anunţat că întreaga regiune ucraineană Doneţk devine parte a Rusiei, însă este necloar dacă Rusia va anexa regiunile Herson şi Zaporojie în întregime. Rusia deţine, în prezent, controlul asupra a aproximativ 70% din regiunea Zaporojie.

UPDATE 14:50 Convoaie de autobuze se îndreaptă către Piaţa Roşie

Preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, un aliat-cheie al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat vineri, în plen, cererile de anexare a patru teritorii ucrainene, un pas tehnic în procesul anexării, în timp ce convoaie de autobuze de îndreptau către Piaţa Roşie, înainte de ceremonia de semnare a anexării, relatează The Guardian

Ceremonia se desfăşoară în Sala Gheorghievski a Marelui Palat al Kremlinului, unde Putin va semna ”acordurile de acces a unor noi teritorii în Federaţia rusă”, a anunţat un purtător de cuvânt al preşpedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Convoaie de autobuze se îndreaptă către Piaţa Roşie înaintea ceremoniei semnării celei mai mari anexări din Europa după cel De-al Doilea război Mondial.

Ceremonie pentru oficializarea anexării regiunilor Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie

"Ordon recunoaşterea suveranităţii şi independenţa de stat” în regiunile Zaporojie şi Herson, declară el în aceste decrete.

Kremlinul va găzdui vineri, la ora 15:00, o ceremonie în care va fi oficializată anexarea regiunilor ucrainene Doneţk şi Lugansk (est) şi Herson şi Zaporojie (sud).

Rusia recunoscuse deja independenţa Republicii Populare Doneţk (DNR) şi a Republicii Populare Lugansk (LNR), la cererea liderilor lor separatişti pro-ruşi, la sfârşitul lunii februarie, cu puţin timp înainte de începerea ofensivei sale în Ucraina.

În septembrie, regiunile Zaporojie, Herson, Doneţk şi Lugansk au organizat "referendumuri", denunţate de Kiev şi Occident ca fiind ilegitime, votând pentru alipirea lor la Rusia. O ceremonie de oficializare a acestei anexări va avea loc vineri după-amiază la Kremlin, reaminteşte AFP.

Vladimir Putin va susţine vineri cu această ocazie „un discurs important", potrivit purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov.

Moscova amenință cu războiul nuclear pentru protejarea noilor teritorii

Liderul de la Kremlin şi apropiaţii săi transmit lumii că, după oficializarea scrutinului, Rusia are dreptul să îşi folosească tot arsenalul din dotare, inclusiv cel nuclear, ca să apere noul district. 

Pentru a doua oară în nicio săptămână, liderul de la Kremlin atrage atenţia că Rusia este pregătită să-şi apere teritoriul cu toată forţa de care dispune, chiar şi cea nucleară. Se foloseşte de aceeaşi retorică cu care a justificat invazia Ucrainei - protejarea cetăţenilor ruşi de acolo. 

"Desigur, în contextul de azi cu operaţiunea militară specială şi referendumul din Donbas, salvarea oamenilor din toate teritoriile unde se organizează referendumul este prioritară şi se află în centrul atenţiei întregii noastre societăţi şi a ţării. Este ceva normal pentru că are legătură cu evenimente dramatice".

Şi fostul preşedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, avertizează Occidentul că ameninţarea nucleară nu este o cacealama. ''Trebuie să le amintesc din nou celor prea surzi, care se pot auzi doar pe ei: Rusia are dreptul să folosească arme nucleare dacă este necesar".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Vladimir Putin a semnat anexarea celor patru regiuni din Ucraina: Ne vom apăra teritoriul prin toate mijloacele. Kievul să înceteze imediat atacurile şi să revină la masa negocierilor