Antena Meniu Search
x

Monstrul care a comis masacrul din Praga avea un întreg arsenal în facultate: "Trecea prin fiecare clasă ca să vadă dacă sunt oameni să-i împuște"

Atac armat în Praga. Cehii au decretat zi de doliu naţional pe 23 decembrie. Poliția încă încearcă să afle motivul din spatele celui mai mare atac armat în masă din istoria țării. Un student a deschis joi după-amiază focul la prestigioasa Universitate Carolină din centrul orașului Praga. În total a ucis 14 persoane și a rănit alte 25.

de Redactia Observator

la 22.12.2023, 13:46

Monstrul care a comis masacrul din Praga avea un întreg arsenal în facultate: "Trecea prin fiecare clasă pentru a vedea dacă erau oameni să-i împuște"
Monstrul care a comis masacrul din Praga avea un întreg arsenal în facultate: "Trecea prin fiecare clasă pentru a vedea dacă erau oameni să-i împuște"

În clădirea Facultății de Arte a Universității Caroline a fost găsit un arsenal uriaș de arme și muniții. Dacă poliția nu ar fi intervenit la timp, ar fi fost şi mult mai multe victime, a spus şeful poliţiei, Martin Vondrášek. Polițiștii au confirmat că atacatorul era posesor legal de armă. "Am aflat că el este deținătorul legal al mai multor arme de foc. Nu au fost găsite antecedente penale", a declarat Vondrášek. Potrivit presei cehe, ucigașul s-a împușcat, atunci când polițiștii trăgeau în el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Arsenal uriaș de arme și muniții în clădirea facultăţii

Potrivit unei imagini suprinse pe un balcon al facultăţii, atacatorul avea o armă cu lunetă, o pușcă foarte scumpă, potrivit experţilor citaţi de presa cehă. "Din ce am văzut, era o armă lungă în stil AR-15, calibrul 308 Winchester. Deci cu cartușe relativ mari. Și avea o lunetă. Este o armă luxoasă și scumpă, care costă 200.000 de coroane (n.r peste 8000 de euro). Nu este raritate în Cehia, dar este chiar scumpă", a povestit un locotenent de armată, ieşit la pensie. 

Pe acelaşi subiect

Poliția nu a spus încă oficial dacă ucigașul a folosit şi arma cu care a apărut în fotografiile de la atac. "Bănuiesc că în interiorul clădirii trăgea cu un pistol, nu cu această pușcă", a comentat un instructor de arme, citat de presa locală.

Din cele 25 de persoane rănite, 10 au sunt în stare gravă, a declarat poliția, adăugând că niciun agent nu a fost rănit. Poliția a reuşit să identifice până vineri dimineaţă 13 victime, a declarat ministrul de Interne Víta Rakušan la postul naţional de radio. Printre cei 25 de răniți se numără și trei străini, doi sunt din Emiratele Arabe Unite și unul din Țările de Jos.

Cine este monstrul care a comis masacrul din Praga 

Atacatorul este David Kozak, un tânăr de 24 de ani din oraşul Kladno, student al facultăţii, fără antecedente penale. Potrivit presei locale acesta şi-a ucis tatăl în ziua atacului, înainte de a comite masacrul de la facultate. Poliţia mai crede că tânărul ar fi ucis separat alte două persoane săptămâna trecută, în Klánovice din Praga. Pe 15 decembrie, într-o pădure de la periferie, au fost găsiţi morţi un tată tânăr şi fiica lui de două luni. 

Atacatorul a deschis focul joi în jurul orei locale 15:00 pe holurile și sălile de clasă ale Facultății de Arte a Universității Caroline de lângă Piața Jan Palach din centrul capitalei cehe. A ucis la întâmplare, în timp ce profesorii și studenții s-au baricat în săli, blocând uşile cu mobilier. Unii, în disperare, au ieşit pe geamuri şi s-au ascuns pe peretele exterior al clădirii, stând ghemuiţi pe cornişe. 

"Trecea prin fiecare clasă pentru a vedea dacă erau oameni acolo să-i împuște"

"Trecea prin fiecare clasă pentru a vedea dacă erau oameni acolo să-i împuște" a povestit un student pentru The Guardian. Jakob Weizman a folosit scaune și birouri pentru a baricada ușa sălii de clasă în care se afla cu un profesor când au început împușcăturile. "Când am fost evacuaţi, era numai sânge în toată facultate", a mai povestit el. 

Înainte de atac, poliția a primit informaţii conform cărora atacatorul s-a îndreptat spre Praga dintr-un oraș din apropiere cu intenția de a se sinucide. Poliţia mai investighează informații neconfirmate de pe o rețea socială conform cărora atacul ar fi fost inspirat de un eveniment similar din Rusia, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Monstrul care a comis masacrul din Praga avea un întreg arsenal în facultate: "Trecea prin fiecare clasă ca să vadă dacă sunt oameni să-i împuște"