Antena Meniu Search
x

Monstrul italian care a ţinut sclavă o româncă timp de 10 ani într-o baracă şi a torturat-o cu sălbăticie, pare că s-a lăsat inspirat de Joseph Fritzl

Monstrul care a ţinut sclavă o româncă timp de 10 ani pare că s-a lăsat inspirat de Joseph Fritzl.

Vezi și

Monstrul care a ţinut sclavă o româncă timp de 10 ani pare că s-a lăsat inspirat de Joseph Fritzl. Italianul a luat-o ostatică pe Cristina în aceeaşi perioadă în care cazul austriacului a ajuns în presă. Apoi a supus-o la torturi greu de imaginat. Şi chiar şi-ar fi obligat fiul să-şi tortureze mama, ca să nu fie chinuit la rândul lui.

Doi oameni, aceeaşi cruzime. La 10 ani distanţă, Joseph Fritzl şi Aloisio Giordano au şocat lumea întreagă. Ambii şi-au sechestrat şi torturat fizic şi psihic propriii copii. Fără să trezească cea mai mică bănuială.

Gabriel Diaconu, psihotraumatolog: "Nu numai că-şi manifestă controlul asupra victimei, dar capătă dimensiunea de îndreptător şi către alte persoane, să zicem inocente. Inclusiv Fritzl are în pedigree-ul lui astfel de atitudini."

Când au găsit-o pe Cristina, carabinierii au fost şocaţi. Femeia era legată de o bară, înconjurată  de o mizerie de nedescris. Totuşi, în faţa lor şi a psihologului, românca, la fel şi fiul ei de 9 ani, şi-au descris torţionarul drept un tată şi un partener iubitor.

Gabriel Diaconu, psihotraumatolog: "Dacă nu ar fi intervenit poliţia, probabil că am fi asistat nu doar la o pedeapsă pe viaţă, ci şi la o pedeapsă cu moartea."

Şi medicilor care au ajutat-o în trecut să nască, românca le-a prezentat aceeaşi versiune a familiei perfecte. 

Carabinier: "O dovadă a acestei subjugări psihice este faptul că, atunci când am găsit-o, într-o primă fază ne-a spus că totul este in regula cu ea. A început să vorbească doar după ce am transferat-o într-un centru social sub o identitate protejată, unde în sfârşit a simţit că este în siguranţă."

Cristina nu a mai avut contact cu cei din jur de un deceniu. În primii ani, a locuit în casă, alături de bărbat. Nu avea voie să meargă nici măcar până la fereastră. A fost mutată în pivniţă după o încercare eşuată de evadare. 

Carabinier: "Băiatul pentru că mergea la şcoală ieşea din baracă apoi era adus înapoi. Fetiţa de 3 ani şi mama, cu siguranţă, nu au ieşit niciodată."

Italianul i-a spus avocatului său că românca îi era iubită şi stătea în pivniţă doar temporar, până ar fi găsit o altă locuinţă în care să se mute împreună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Monstrul italian care a ţinut sclavă o româncă timp de 10 ani într-o baracă şi a torturat-o cu sălbăticie, pare că s-a lăsat inspirat de Joseph Fritzl