Antena Meniu Search
x

Mort la 37 de ani, strivit de roci într-o mină de aur: tragedia putea fi evitată, plâng muncitorii din Australia. Un alt bărbat a fost salvat la limită

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a murit, iar un altul a fost grav rănit după ce s-au prăbușit roci în interiorul unei mine de aur subterane din statul australian Victoria, în timp ce alți 28 de muncitori aflați la fața locului au fost salvați, au anunțat joi autoritățile, citate de Reuters.

de Redactia Observator

la 14.03.2024, 08:58

Tragedie într-o mină de aur din Australia
Tragedie într-o mină de aur din Australia - Profimedia

Echipele de urgență au fost chemate miercuri seara la mina de aur Ballarat din Mount Clear, la aproximativ 100 km vest de Melbourne, după ce au fost anunțate căderi de pietre. Incidentul a avut loc la aproximativ 3 km de intrarea în mina subterană, a precizat poliția din Victoria într-un comunicat.

Tragedia din mina de aur putea fi evitată

Paramedicii au reușit să salveze un miner, care a fost tratat pentru leziuni în partea inferioară a corpului și transportat pe calea aerului la spital în stare gravă. Minerii care s-au refugiat într-o capsulă de siguranță au fost transportați cu troliul în siguranță, a precizat poliția.

Un sindicat al muncitorilor a declarat că moartea și rănirea gravă a muncitorilor ar fi putut fi evitate deoarece aceștia efectuau o activitate numită „airleg mining” - un tip de foraj manual în roci - pe un teren nesusținut atunci când acesta s-a prăbușit.

Pe acelaşi subiect

„Informațiile pe care le primim înapoi au fost că aceasta a fost o modalitate rapidă, ieftină și ușoară de a urmări aurul”, a declarat reporterilor Ronnie Hayden, secretarul din Victoria al Sindicatului Muncitorilor Australieni. Hayden a declarat că membrii de sindicat de la mină și-au exprimat îngrijorarea „cu privire la acest stil de exploatare minieră”, dar nu au fost auziți, relatează Mediafax.

Victory Minerals, care deține mina de aur Ballarat Gold Mine, nu a răspuns unei solicitări de comentarii. Site-ul a fost închis pentru ca poliția și autoritatea de reglementare a siguranței la locul de muncă din Victoria să își desfășoare investigațiile, au declarat autoritățile.

Ministrul federal al resurselor, Madeleine King, a declarat pentru postul de radio ABC că toate procesele de siguranță de la mină vor fi verificate cu atenție, adăugând că este „prea devreme pentru a intra în orice speculație” cu privire la accident.

În 2007, 27 de mineri au rămas blocați în subteran în aceeași mină timp de mai multe ore înainte de a fi salvați, potrivit relatărilor din presa australiană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Mort la 37 de ani, strivit de roci într-o mină de aur: tragedia putea fi evitată, plâng muncitorii din Australia. Un alt bărbat a fost salvat la limită