Antena Meniu Search
x

11 persoane au murit în urma unui incendiu provocat cu intenție în Cehia

Cehia este în stare de șoc, după ce cel puțin 11 persoane au murit în urma unui incendiu provocat cu intenție într-un bloc din Bohumin, localitate situată în apropiere de granița cu Polonia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.08.2020, 07:33

Incendiul ar fi fost pus cu intenție
Pompierii s-au luptat mai multe ore pentru lichida incendiul - CTK via Irozhlas
  • Incendiul izbucnise într-un apartament situat la etajul 11 într-un bloc cu 13 etaje.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiaza, când un incendiu a izbucnit într-un apartament situat la etajul 11 într-un bloc cu 13 etaje.

Conform Irozhlas, inițial s-a spus că șase persoane au murit în incendiu, iar alte cinci au murit după ce s-au aruncat de la balconul etajului de deasupra.

Ulterior s-a stabilit că toate cele 11 persoane care au murit, aveau legătură cu apartamentul unde a izbucnit incendiul.

Trei adulți, trei copii și un câine au murit incendiați, iar alte cinci persoane s-au aruncat de la etaj, de teama flăcărilor.

Cu adevărat șocant este faptul că incendiul ar fi fost provocat cu intenție.

Un bărbat a fost reținut din cauza comportamentului suspect, iar anchetatorii mizează pe scenariul conform căruia incendiul ar fi avut la bază un conflict între mai mulți vecini.

Alte câteva zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, inclusiv pompieri și un ofițer de poliție, în special din cauza fumului inhalat.

O martoră a precizat că a trebuit să-și protejeze copilul pentru ca acesta să nu vadă momentul în care vecinii lor s-au aruncat de la balcon.

De asemenea, martorii au acuzat intervenția tardivă a pompierilor, însă autoritățile locale au precizat că primul echipaj a ajuns în exact cinci minute de la primirea primului apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » 11 persoane au murit în urma unui incendiu provocat cu intenție în Cehia